Лимонний рис по-східному



Рис з лимоном Лимонний рис по шрі-ланкійських

Рис – основа східної кухні. У Китаї, Непалі, Японії, Індії, Шрі-Ланці, Малайзії, Сінгапурі, Тайвані, Таїланді та багатьох інших країнах, відварений рис – це щоденне блюдо, яке становить основу будь-якого сніданку, обіду або вечері.

Наприклад в Шрі-Ланці національне блюдо – рис і каррі. Відвареної бурий рис (який коштує сущі копійки) або білий рис (цінується басматі, дорожче бурого рази в три-чотири) подають до гострих соусів каррі. Вегетаріанські каррі готуються з будь-яких овочів, бобових, грибів і навіть деяких фруктів.

Національні страви Індії виглядають подібним чином: відварений рис і гостре каррі, масала, рисові коржі – і ситний обід готовий. У Китаї популярний – рис з овочами (fried riсe), в Японії – суші і роли. І так далі.

Одним словом, на сході знають і вмію готувати рис, і цього не потрібні ніякі докази.

Оригінальний рецепт рису з лимоном і гострими спеціями по шрі-ланкійських дуже легкий в приготуванні. Це саме те блюдо, яке внесе різноманітність і обов’язково здивує своїм неповторним смаком.

Отже, нам знадобиться:

  • 1 ст. відвареного рису (розсипчастого)
  • 1 гілочка свіжого листя каррі (можна замінити на 1 ч. Л. Сушеного листя)
  • 1 ч. Л. насіння гірчиці
  • 1/2 ч. Л. куркуми
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 1/2 ч. Л. цедри лимона
  • 1 ст. л. сирого нуту або соєвих бобів (не обов’язково)
  • 1/2 червоного перцю (стручкового) – буде дуже гостро!
  • рослинна олія
  • сіль

 Готуємо рис з лимоном і гострими спеціями

Розігріти рослинне масло в сковороді. Висипати на розпечене масло насіння гірчиці і соєві боби.

Гірчиця і каррі

Як тільки гірчиця почне «стріляти», додати листя каррі і половину червоного перцю.

Червоний перець

Через 30 сек. всипати куркуму, обсмажувати ще пів хвилини.

Куркума

Додати відварений рис, сік лимона. Посолити.

Рис і сік лимона

Перемішати всі інгредієнти. Накрити сковороду кришкою і дати настоятися 5-7 хв.

дати настоятися

Через 5-10 хв. гострий лимонний рис можна подавати на стіл.

лимонний рис

Смачного!