Цвітна капуста з горошком



Цвітна капуста з томатами і зеленим горошком Цвітна капуста з зеленим горошком

1 кольорова капуста середнього розміру

1 середній томат

2 3/4 ст. зеленого горошку – свіжого або замороженого (1 склянка – 200 мл.)

корінь імбиру за смаком (приблизно, 1 ч. л. імбиру)

3-4 шт. свіжого перцю чилі

2 ст. л. рослинного масла

1 1/2 ч. Л. насіння кмину

1 1/2 ч. Л. насіння гірчиці

1 1/2 насіння пажитника

2-3 зубчики часнику або 1/2 ч. Л. асафетиди

1 ч. Л. куркуми

1/4 ч. Л. меленого червоного перцю

1 ст. л. меленого коріандру

1 1/2 ч. Л. солі

1 ст. л. соку лимона

жменю свіжої петрушки або кінзи

жменю сушеного листя каррі (можна без)

Свіжий імбир і перці чилі розтерти в ступці або змішати блендером, практично, до однорідної маси. Чим сильніше перетерти, тим краще.

У глибокій сковороді розігріти олію. Додати кмин, насіння гірчиці і насіння пажитника, обсмажувати постійно помішуючи, протягом 30 сек. або поки насіння гірчиці не стануть сірими і не почнуть лопатися, видаючи характерні звуки.

Потім додати пасту з імбиру і перцю чилі, цвітну капусту, куркуму, мелений червоний перець, коріандр, зубчики часнику, сіль і 2-3 ст. л. води. Все перемішати, щоб кольорова капуста покрилася спеціями. Накрити кришкою і тушкувати 8-10 хв. на слабкому вогні, поки кольорова капуста не придбає характерний жовтий колір.

Всипати зелений горошок, помідори, нарізані не великими скибочками і листя каррі, гарненько перемішати і продовжувати гасити під кришкою ще 5 хв. Поки горох не стане м’яким.

Вимкнути плиту, влити сік лимона, додати свіжу петрушку або кинзу і дати настоятися 5-10 хв.

Цвітна капуста зі спеціями і свіжим горошком

Цвітна капуста з зеленим горошком готова. Смачного!

Чи пробували коли-небудь мариновану кольорову капусту? Готується таке блюдо швидко, а виходить дуже смачним.