Цвітна капуста з зеленим горошком
1 кольорова капуста середнього розміру
1 середній томат
2 3/4 ст. зеленого горошку – свіжого або замороженого (1 склянка – 200 мл.)
корінь імбиру за смаком (приблизно, 1 ч. л. імбиру)
3-4 шт. свіжого перцю чилі
2 ст. л. рослинного масла
1 1/2 ч. Л. насіння кмину
1 1/2 ч. Л. насіння гірчиці
1 1/2 насіння пажитника
2-3 зубчики часнику або 1/2 ч. Л. асафетиди
1 ч. Л. куркуми
1/4 ч. Л. меленого червоного перцю
1 ст. л. меленого коріандру
1 1/2 ч. Л. солі
1 ст. л. соку лимона
жменю свіжої петрушки або кінзи
жменю сушеного листя каррі (можна без)
Свіжий імбир і перці чилі розтерти в ступці або змішати блендером, практично, до однорідної маси. Чим сильніше перетерти, тим краще.
У глибокій сковороді розігріти олію. Додати кмин, насіння гірчиці і насіння пажитника, обсмажувати постійно помішуючи, протягом 30 сек. або поки насіння гірчиці не стануть сірими і не почнуть лопатися, видаючи характерні звуки.
Потім додати пасту з імбиру і перцю чилі, цвітну капусту, куркуму, мелений червоний перець, коріандр, зубчики часнику, сіль і 2-3 ст. л. води. Все перемішати, щоб кольорова капуста покрилася спеціями. Накрити кришкою і тушкувати 8-10 хв. на слабкому вогні, поки кольорова капуста не придбає характерний жовтий колір.
Всипати зелений горошок, помідори, нарізані не великими скибочками і листя каррі, гарненько перемішати і продовжувати гасити під кришкою ще 5 хв. Поки горох не стане м’яким.
Вимкнути плиту, влити сік лимона, додати свіжу петрушку або кинзу і дати настоятися 5-10 хв.
Цвітна капуста з зеленим горошком готова. Смачного!
Чи пробували коли-небудь мариновану кольорову капусту? Готується таке блюдо швидко, а виходить дуже смачним.