Грибний суп зі щавлем – це легкий і ситний весняний супчик. Зараз, коли свіжої та різноманітної зелені на ринку стає з кожним днем все більше і більше, дуже хочеться використовувати її буквально всюди: в перших і других стравах, в закусках і салатах, в бутербродах і оладках.
Але сьогодні давайте зупинимося на щавлі і приготуємо з ним смачний і ситний грибний супчик. Щавель взагалі відмінне рослина, хоча багато хто використовує його виключно для зеленого борщу. Але з ним можна робити пироги, пиріжки, запіканки, супи і звичайно салати. Та й чи варто щавель копійки – так чому ж не скористатися цим і не урізноманітнити корисної зеленню своє меню?
Якщо любите зелені супи, то ось вам ще один дачний варіант – з кропивою, щавлем і шпинатом.
Отже, грибний суп.
Складові:
- Рослинна олія – 2-3 ст.л .;
- Цибуля – 1 великий;
- Морква – 1 шт .;
- Картопля – 3 шт .;
- Щавель – великий пучок;
- Мелені спеції: куркума, перець, паприка, кайенский перець – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Смажені гриби – 200 г;
- Вермішель – ½ склянки;
- Зелень – за смаком;
- Лавровий лист – 1 шт.
Весняний суп зі щавлем:
У каструлю влила олію і виклала нарізану цибулю.
Потім натерту моркву.
Обсмажила до м’якості.
Кинула нарізану картоплю.
Кинула всіх спецій по щіпці, крім кайенского перцю – його потрібно зовсім трохи – він дуже гострий.
Перемішала і залишила овочі трохи обсмажити разом зі спеціями, недовго, хвилин 5-7.
Потім залила окропом і залишила варитися до м’якості картоплі.
Листя щавлю помила, прибрала стебло.
І нарізала.
Кинула в каструлю.
Слідом виклала смажені гриби. У мене були печериці, але можна використовувати будь-які грибочки: опеньки, білі, лисички, гливи.
Потім кинула вермішель.
І в кінці сіль, лавровий лист і зелень.
Через 2 хвилини вимкнула вогонь.
Ось і все, смачний, ситний суп з грибами і щавлем готовий!
Смачного!