Грибний суп з щавлем



Грибний суп зі щавлем – це легкий і ситний весняний супчик. Зараз, коли свіжої та різноманітної зелені на ринку стає з кожним днем ​​все більше і більше, дуже хочеться використовувати її буквально всюди: в перших і других стравах, в закусках і салатах, в бутербродах і оладках.

Вегетаріанський суп з щавлем

Але сьогодні давайте зупинимося на щавлі і приготуємо з ним смачний і ситний грибний супчик. Щавель взагалі відмінне рослина, хоча багато хто використовує його виключно для зеленого борщу. Але з ним можна робити пироги, пиріжки, запіканки, супи і звичайно салати. Та й чи варто щавель копійки – так чому ж не скористатися цим і не урізноманітнити корисної зеленню своє меню?

Якщо любите зелені супи, то ось вам ще один дачний варіант – з кропивою, щавлем і шпинатом.

Отже, грибний суп.

Складові:

  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л .;
  • Цибуля – 1 великий;
  • Морква – 1 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Щавель – великий пучок;
  • Мелені спеції: куркума, перець, паприка, кайенский перець – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Смажені гриби – 200 г;
  • Вермішель – ½ склянки;
  • Зелень – за смаком;
  • Лавровий лист – 1 шт.

Весняний суп зі щавлем:

У каструлю влила олію і виклала нарізану цибулю.

Обсмажити овочі на маслі

Потім натерту моркву.

Терта морква на крупній тертці смажиться

Обсмажила до м’якості.

овочева піджарка

Кинула нарізану картоплю.

Сиру картоплю кубиком

Кинула всіх спецій по щіпці, крім кайенского перцю – його потрібно зовсім трохи – він дуже гострий.

Всі спеції по щіпці

Перемішала і залишила овочі трохи обсмажити разом зі спеціями, недовго, хвилин 5-7.

Картопля просочується спеціями

Потім залила окропом і залишила варитися до м’якості картоплі.

Листя щавлю помила, прибрала стебло.

Миті листя щавлю

І нарізала.

зелень нашаткувати

Кинула в каструлю.

Інгредієнти варяться в каструльці

Слідом виклала смажені гриби. У мене були печериці, але можна використовувати будь-які грибочки: опеньки, білі, лисички, гливи.

Печериці в бульйоні

Потім кинула вермішель.

Макаронні вироби

І в кінці сіль, лавровий лист і зелень.

Через 2 хвилини вимкнула вогонь.

Дачний суп із зелені

Ось і все, смачний, ситний суп з грибами і щавлем готовий!

Смачного!