Грибний суп з сушених білих грибів



Рецепт від Ольги Масляної.

Покроковий рецепт смачного супу з білих сушених грибів або суміші різних грибочків з вермішеллю (а за бажанням можна і з домашньою локшиною), картоплею, морквою і цибулею.

Суп з білих грибів

Знаю точно, що багато хто любить їсти гриби, а деякі ще сильніше люблять їх збирати. Я завжди з нетерпінням чекаю осінь – мою улюблену пору року. І проводжу щоранку в лісі в пошуках грибних місць. Коли урожай зібраний, законсервований і заморожений на зиму, я починаю сушити гриби. Особливо смачними виходять сухі білі грибочки! З ними потім можна буде готувати всю зиму, та й не тільки супи, а й додавати в рагу, в вершкову пасту, до картоплі тушкованого або смаженого, в тушковану капусту, в котлети. Відкрию секрет, якщо у вас багато сухих грибів, то ви можете розмолоти блендером або кавомолки їх в сухий порошок, а потім цей порошок додавати в супи та інші страви. В сто раз смачніше, ніж грибні хімічні кубики або інші приправи!

До речі, ви знаєте, що тайці і китайці (я думаю, як і багато азіати) теж готують схожий суп? Тільки зі своїх, місцевих продуктів: суп з грибів шиітаки зі скляною локшиною для нас екзотика, а для тайців – звичайне блюдо на сніданок!

Отже, перейдемо до приготування супчика.

Для приготування смачного грибного супу вам знадобиться:

складові

  • 50 г сушених грибів
  • 3 середніх картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 1 морква
  • 50-100 г вермішелі або рубаних спагетті
  • сіль, спеції
  • рослинне або вершкове масло для смаження

Покроковий рецепт грибного супу з сушених грибів

1. Для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти.

– В першу чергу гриби. Промити гриби і замочити на ніч.

замочені гриби

Якщо не вийшло, можна залити крутим окропом і дати настоятися 3-4 години. Я зазвичай замочую на 2,5-3 години, причому через годину воду зливаю і заново заливаю окропом.

Потім ще раз промиваю, ріжу на шматочки.

– Цибулину чистимо і дрібно кришимо.

нарізану цибулю

– Вимиту і очищену моркву трьом на тертці (великої, бурякової) або ріжемо соломкою.

морква

– Картопля рубаємо шматочками.

Картопля кубиком

2. У каструлю наливаємо 3-3,5 літра води і кладемо туди шматочки грибів.

замочені гриби

3. Варимо приблизно 40 хвилин. Як гриби почнуть опускатися на дно, потрібно додати нарізану картоплю.

Картопля в суп

4. Подрібнену цибулю і моркву обсмажуємо на сковороді з рослинним або вершковим маслом.

зажарка

5. Варимо картоплю хвилин 10 і додаємо подрібнені спагетті або вермішель.

6. Слідом відправляємо пасеровану цибулю та моркву.

7. Сіль, спеції кладемо за смаком.

8. Варимо до повної готовності.

Суп з білих грибів

9. Щоб суп вийшов смачним, він повинен настоятися 10-15 хвилин.

10. Прикрашаємо суп зеленню і подаємо зі сметаною (деякі люблять з майонезом).

Смачного!