Смачна домашня вітамінна заготівля без консервації і стерилізації: перець фарширований капустою і морквою. Соковита, хрустка, багата на вітамін С закуска з болгарських перців, білокачанної капусти і моркви довго зберігається в холодильнику і залишається такою ж смачною, як в перший день! На відміну від домашньої квашеної капусти, в нашому блюді овочі готуються набагато швидше. Завдяки маринаду, є фаршировані мариновані перці можна вже на наступний день.
Якщо у вас є свій город або ділянку на дачі, який регулярно постачає сезонними овочами, то вам точно сподобається такий рецепт. Я знаю, що під час хорошого врожаю не мало часу займає заготівля на зиму: консервація, сушка, заморожування, квашення. Безумовно, найпростіший спосіб – це заморозити надлишок овочів в порційних пакетах або баночках. Але для різноманітності можна зробити прості заготовки швидкого приготування, які будуть також зберігатися довго. Перець фарширований капустою зберігається протягом місяця в холодильнику!
Складові:
- перець болгарський – 15-20 шт;
- капуста -2 кг;
- морквина – 1-2 шт.
Для маринаду:
- вода – 1 л;
- цукор – 150 гр;
- сіль – 2 ст. л;
- рослинне масло – 1 ст;
- оцет 9% – 150 гр.
Маринований фарширований болгарський перець
У болгарських перців вирізати плодоніжки і очистити овочі від насіння. Акуратно втисніть хвостик перцю, щоб плід залишився без тріщин.
Закип’ятіть в каструлі воду, покладіть на дно перці, бланшуйте під кришкою протягом 5 хвилин.
Через 5 хв. дістаньте перець і опустіть під струмінь холодної води, щоб припинити термообробку.
Наріжте дрібно капусту (як для гасіння).
Натріть моркву на тертці. Змішайте два овоча разом.
Щільно начините порожні перці сумішшю капусти і тертої моркви. Складіть в каструлю і залийте гарячим маринадом. Придавите тарілочкою, щоб перці були повністю в маринаді.
Для маринаду: воду поставити на вогонь (1 літр), додати сіль, цукор і рослинне масло, коли закипить влити оцет, перемішати залити фаршировані перці.
Дати перцям охолонути при кімнатній температурі, потім відправити в холодильник. Зберігаються близько місяця. Готові на наступний день.
Смачного!