Перець фарширований капустою і морквою на зиму



Смачна домашня вітамінна заготівля без консервації і стерилізації: перець фарширований капустою і морквою. Соковита, хрустка, багата на вітамін С закуска з болгарських перців, білокачанної капусти і моркви довго зберігається в холодильнику і залишається такою ж смачною, як в перший день! На відміну від домашньої квашеної капусти, в нашому блюді овочі готуються набагато швидше. Завдяки маринаду, є фаршировані мариновані перці можна вже на наступний день.

Фарширований маринований перець

Якщо у вас є свій город або ділянку на дачі, який регулярно постачає сезонними овочами, то вам точно сподобається такий рецепт. Я знаю, що під час хорошого врожаю не мало часу займає заготівля на зиму: консервація, сушка, заморожування, квашення. Безумовно, найпростіший спосіб – це заморозити надлишок овочів в порційних пакетах або баночках. Але для різноманітності можна зробити прості заготовки швидкого приготування, які будуть також зберігатися довго. Перець фарширований капустою зберігається протягом місяця в холодильнику!

Складові:

  • перець болгарський – 15-20 шт;
  • капуста -2 кг;
  • морквина – 1-2 шт.

Для маринаду:

  • вода – 1 л;
  • цукор – 150 гр;
  • сіль – 2 ст. л;
  • рослинне масло – 1 ст;
  • оцет 9% – 150 гр.

Маринований фарширований болгарський перець

У болгарських перців вирізати плодоніжки і очистити овочі від насіння. Акуратно втисніть хвостик перцю, щоб плід залишився без тріщин.

Очищені болгарські перці

Закип’ятіть в каструлі воду, покладіть на дно перці, бланшуйте під кришкою протягом 5 хвилин.

бланшовані перці

Через 5 хв. дістаньте перець і опустіть під струмінь холодної води, щоб припинити термообробку.

Остигнули перчики

Наріжте дрібно капусту (як для гасіння).

нашаткована капуста

Натріть моркву на тертці. Змішайте два овоча разом.

Морква на тертці

Щільно начините порожні перці сумішшю капусти і тертої моркви. Складіть в каструлю і залийте гарячим маринадом. Придавите тарілочкою, щоб перці були повністю в маринаді.

Перець начинений капустою

Для маринаду: воду поставити на вогонь (1 літр), додати сіль, цукор і рослинне масло, коли закипить влити оцет, перемішати залити фаршировані перці.

маринований перець

Дати перцям охолонути при кімнатній температурі, потім відправити в холодильник. Зберігаються близько місяця. Готові на наступний день.

Перець фарширований капустою

Смачного!