Щи з щавлем і яйцем найчастіше варять навесні, в сезон першої соковитої зелені.
Свіжа молода зелень і варені яйця, які в перший тиждень після настання свята Пасхи всі дарують один одному, можуть послужити натхненням і продуктової основою для цього смачного супу. Із самої назви «зелений борщ» слід, що в каструлі і тарілці буде велика кількість різної зелені. В цьому випадку зелений «букет» був складений зі свіжого листя шпинату і щавлю. До них була додана молода зелень петрушки і кропу.
Ще були взята пара картоплин, молода капуста, відносно велика морквина, цибулина, листя лавра і варені курячі яйця.
Щи з щавлем і яйцем
рецепт смачного зеленого супу з капустою
Складові:
- щавель,
- шпинат,
- свіжа капуста,
- картопля,
- морква,
- варені яйця,
- кріп,
- петрушка,
- сіль,
- томатна паста,
- вершкове масло,
- лавровий лист.
Процес приготування:
Щоб почати підготовку, в каструлю потрібно закласти щодо крупно нарізану картоплю.
Поки вона вариться, пора підготувати цибулю, нарізавши його невеликими кубиками.
Щоб корисні речовини моркви легше і повніше перейшли в готуються щі, її краще подрібнити за допомогою терки.
Підсмажити луки і морквину можна на вершковому маслі. У тане масло спочатку треба викласти цибулю. Потім, коли шматочки цибулі, підсмажити, зарумянятся, з ним можна буде змішати терту моркву.
Коли жирова складова майбутнього супу придбає «морквяний» відтінок, настане пора наливати томатний сік. Через брак соку, замість нього можна взяти томатний соус або пасту.
Всі компоненти «засмажкою» треба згасити ще трохи і перекласти в каструлю.
Поки все це кипить, треба нарізати молоде листя свіжої капусти. І відразу ж відправити їх в каструлю.
Добре уварювалася листя щавлю можна порізати відносно великими «стрічками». Точно так само можна покришити шпинат.
Тепер суміш з цих листів пора скласти в каструлю.
Петрушку з її жорстким стеблинками краще покришити трохи дрібніше. Так само дрібно варто порізати і кріп. Підготовлені листочки потрібно відразу ж зсипати в каструлю. Жорстким стебла цих трав повинні встигнути зваритися і стати м’якими.
Яйця можна порізати щодо крупно.
Якщо для супу були взяті свіжозвареним яйця, їх можна відразу розкласти по тим тарілках, за якими потім буде розлитий суп.
Ті яйця, які були зварені раніше і вимагають обробки теплом, повинні бути покладені в каструлю з щами. Разом з ними варто покласти і лаврове листя.
Після недовгого кип’ятіння лаврушку можна буде видалити, а готові зелений борщ зі щавлем і яйцем подати на стіл.
Зелений борщ з капустою та щавлем приготувала Анна melissa, рецепт і фото автора.