Гості на порозі, а все частування скінчилися? Приготуйте кекс з яблуками! На приготування цього пирога в сумі йде не більше 40 хвилин часу. І навіть якщо гості вже прийшли, випічка якраз буде готова до самого чаю.
Пропонуємо різні рецепти яблучних кексів, один на манер шарлотки, другим буде маннік з яблуками на кефірі. Вибирайте, який вам більше до смаку.
Манний кекс з яблуками
Такий швидкий яблучний маннік чотирьох стаканнік стане чудовою прикрасою столу, нічим не поступаючись магазинним кексів і тортів. Четирехстаканнік – тому що всі основні інгредієнти беруться по склянці, такі пропорції в рецепті.
Для приготування знадобляться:
- манна крупа,
- борошно,
- кефір (можна взяти молоко, кисле молоко, йогурт),
- цукор.
Всі ці інгредієнти беруться по 1 склянці однакового обсягу.
Так само знадобляться:
- соняшникова або розтоплене вершкове масло – половина склянки,
- сода – 1 год. ложка,
- яблука 2-3 великих плоди.
Процес приготування такої:
1. Береться велика миска, і всі сухі інгредієнти добре перемішуються.
2. В отриману суміш вливається кефір, потім масло і ще раз все змішується до отримання гладкого тіста, без грудочок.
3. Поки духовка розігрівається (до180 градусів за Цельсієм), потрібно помити, почистити і порізати яблука. Викласти їх форму для кексу або звичайну форму високу форму для запікання.
4. Залити яблука тестом на манки і розрівняти. Поставити випікатися на 25-30 хвилин, до покриття рум’яною скоринкою. Час приготування може змінюватися в залежності від діаметра форми.
5. Викласти готовий манний кекс з яблуками на блюдо, при наявності часу можна обмазати джемом, йогуртом або кремом зі сметани і цукру.
Яблука можна замінити і покласти в пиріг будь-які фрукти або ягоди. Приємною трапези!
За рецепт дякуємо Катерину Грін.
Яблучний кекс з корицею в духовці
У цьому рецепті пропонується одночасно приготувати 1 кекс і 3 літри яблучного компоту.
Якщо яблука, заготовлені в зиму про запас, почали псуватися, зморщилися, але ще не підгнивають, не поспішайте їх викидати. Просто є їх може вже й не так смачно, зате можна приготувати чудовий яблучний десерт для всієї родини: кекс і компот.
Складові:
- яблука 8-10 шт.,
- цукор – 1 склянка,
- яйця – 4 шт.,
- борошно пшеничне 1-1,5 склянки,
- кориця – 2 ч. л.,
- Масло для змазування форми.
Процес приготування:
1. Приготуйте всі продукти, щоб ні про що не забути.
2. Яблука очистити від жорсткої шкірки.
3. Видалити серцевину і нарізати шматочками.
4. У каструлю з киплячою водою всипати 0,5 склянки цукру, чайну ложку кориці і половину яблук. Коли закипить, вимкнути плиту і накрити кришкою: нехай компот настоюється.
5. У глибоку ємність вбити яйця, всипати 0,5 склянки цукру, ложку кориці.
6. Збити міксером, додати борошно. У бісквітне тісто додати інші яблука. Перемішати.
7. Влити тісто в змащену форму для кексу (силіконову, скляну або металеву).
8. Випікати кекс в духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий яблучний кекс витягти з форми, посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки і подавати з яблучним компотом. Відмінний десерт для звичайного вечора або вихідного дня!
Смачний кекс приготувала Стелла.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!