Яблучний кекс

Гості на порозі, а все частування скінчилися? Приготуйте кекс з яблуками! На приготування цього пирога в сумі йде не більше 40 хвилин часу. І навіть якщо гості вже прийшли, випічка якраз буде готова до самого чаю.

Пропонуємо різні рецепти яблучних кексів, один на манер шарлотки, другим буде маннік з яблуками на кефірі. Вибирайте, який вам більше до смаку.

Манний кекс з яблуками

Кекс яблучний з манкою

Такий швидкий яблучний маннік чотирьох стаканнік стане чудовою прикрасою столу, нічим не поступаючись магазинним кексів і тортів. Четирехстаканнік – тому що всі основні інгредієнти беруться по склянці, такі пропорції в рецепті.

Для приготування знадобляться:

  • манна крупа,
  • борошно,
  • кефір (можна взяти молоко, кисле молоко, йогурт),
  • цукор.

Всі ці інгредієнти беруться по 1 склянці однакового обсягу.

Так само знадобляться:

  • соняшникова або розтоплене вершкове масло – половина склянки,
  • сода – 1 год. ложка,
  • яблука 2-3 великих плоди.

Процес приготування такої:

1. Береться велика миска, і всі сухі інгредієнти добре перемішуються.

2. В отриману суміш вливається кефір, потім масло і ще раз все змішується до отримання гладкого тіста, без грудочок.

3. Поки духовка розігрівається (до180 градусів за Цельсієм), потрібно помити, почистити і порізати яблука. Викласти їх форму для кексу або звичайну форму високу форму для запікання.

4. Залити яблука тестом на манки і розрівняти. Поставити випікатися на 25-30 хвилин, до покриття рум’яною скоринкою. Час приготування може змінюватися в залежності від діаметра форми.

5. Викласти готовий манний кекс з яблуками на блюдо, при наявності часу можна обмазати джемом, йогуртом або кремом зі сметани і цукру.

Яблука можна замінити і покласти в пиріг будь-які фрукти або ягоди. Приємною трапези!

За рецепт дякуємо Катерину Грін.

Яблучний кекс з корицею в духовці

кекс яблучний

У цьому рецепті пропонується одночасно приготувати 1 кекс і 3 літри яблучного компоту.

Якщо яблука, заготовлені в зиму про запас, почали псуватися, зморщилися, але ще не підгнивають, не поспішайте їх викидати. Просто є їх може вже й не так смачно, зате можна приготувати чудовий яблучний десерт для всієї родини: кекс і компот.

Складові:

  • яблука 8-10 шт.,
  • цукор – 1 склянка,
  • яйця – 4 шт.,
  • борошно пшеничне 1-1,5 склянки,
  • кориця – 2 ч. л.,
  • Масло для змазування форми.

Процес приготування:

Кекс яблучний рецепт1. Приготуйте всі продукти, щоб ні про що не забути.

Кекс з яблуками2. Яблука очистити від жорсткої шкірки.

Кекс з яблуками3. Видалити серцевину і нарізати шматочками.

Компот з яблуками4. У каструлю з киплячою водою всипати 0,5 склянки цукру, чайну ложку кориці і половину яблук. Коли закипить, вимкнути плиту і накрити кришкою: нехай компот настоюється.

Кекс яблучний рецепт5. У глибоку ємність вбити яйця, всипати 0,5 склянки цукру, ложку кориці.

Кекс яблучний рецепт6. Збити міксером, додати борошно. У бісквітне тісто додати інші яблука. Перемішати.

Кекс яблучний в духовці7. Влити тісто в змащену форму для кексу (силіконову, скляну або металеву).

кекс яблучний8. Випікати кекс в духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий яблучний кекс витягти з форми, посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки і подавати з яблучним компотом. Відмінний десерт для звичайного вечора або вихідного дня!

Смачний кекс приготувала Стелла.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!