Баклажани з майонезом на зиму
Хтось називає їх баклажанами, а хтось і більше ласкаво «синенькі», незважаючи на те, що бувають сорти абсолютно білого кольору. Правда, на смакових якостях подібні експерименти селекціонерів не позначилися. Баклажани люблять за їх чудовий смак. Залежно від способу приготування синенькі виходять схожими на гриби або дуже ніжними. Щоб взимку було чим підкріпитися, варто приготувати баклажани запас.
Салат на зиму за описаним рецептом готується з додаванням майонезу. Він стане хорошим доповненням до будь-якого гарніру і робиться дуже просто. Єдиний нюанс: доведеться запастися терпінням і стежити за тим, щоб інгредієнти в процесі обсмажування не підгоріли.
Баклажани з майонезом на зиму
Найкраще закочувати баклажани з майонезом в невеликі баночки, їх найзручніше використовувати. Якщо сам процес «закочування» здається вам складним, то скористайтеся євро кришками, які закручуються руками, без істотних зусиль. Для салату вибирайте молоді синенькі, без жорстких стержнів всередині.
Взимку ви не пошкодуєте про те, що витратили пару годин свого часу на приготування цього ніжною і смачною заготовки у вигляді ікри, тому що вона допоможе урізноманітнити меню і стане паличкою-виручалочкою на столі.
Складові:
- Баклажани 1 кг,
- Ріпчасту цибулю 400 грам,
- Оцет 9% – 20 мл,
- Масло для смаження,
- сіль,
- перець чорний мелений,
- Майонез 100 грам.
Процес приготування:
Синенькі промити і нарізати на кубики. Присипати сіллю, щоб пішла гіркота. Перемішати.
Очистити і дрібно нарізати цибулю.
Обсмажити на маслі. Перекласти смажену цибулю в миску.
Потім промити баклажани, дати стекти воді. Обсмажити кубики з додаванням олії. Перемішати баклажани з цибулею.
Додати сіль, перець, оцет і майонез. Салат перемішати.
Розкласти баклажанну ікру з майонезом по чистим стерильним баночках.
Закрити прокип’яченому металевими кришками (не влаштовувати).
Поставити стерилізувати на 30 хв. Робиться це так: дно каструлі або іншої ємності вистилається кухонної серветкою, встановлюються заготовки, доливається вода. Вода повинна бути теплою, щоб від контрасту холодного і гарячого скло не лопнуло. Вода повинна доходити приблизно до плічок банки.
Після закінчення часу банки дістати з води і закрутити.
Перевернути на кришку, перевірити герметичність закаток, укутати. Тримати в перевернутому стані до охолодження. Потім прибрати в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту взимку!
За рецепт баклажанів з майонезом дякуємо Несміян Юлію.
Можливо, вам сподобається рецепт баклажанів з квасолею:
Як зробити баклажани на зиму з квасолею – >>