Маннік з журавлиною в мікрохвильовці за 8 хвилин!



В нашій колекції рецептів «випічка без яєць» вже є рецепт веганскої манника на соку (апельсиновому або яблучному), вегетаріанський маннік на йогурті, а сьогодні в скарбничку додався новий варіант приготування популярного пирога: журавлинний маннік в мікрохвильовій печі, який, як ви розумієте, має новий, унікальний смак завдяки ягодам журавлини і ківі.

Маннік з журавлиною

Приготований манний пиріг з журавлини з ківі має незвичайний ягідний смак і кислувату нотку, а його зовнішній вигляд здатний пробудити апетит навіть у досвідченого гурмана. На приготування такої страви йде хвилин 20 максимум, при цьому на випікання пирога не більше 8-10 хвилин! Запікати його потрібно в мікрохвильовій печі (а можна і в духовці).

Складові:

  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • журавлина – 1 склянка;
  • кефір – 300-350 мл;
  • 1 ківі.

ягоди журавлини

Для початку необхідно промити стакан свіжої журавлини, змішати її в блендері з 8 год. Л. цукру. Переважно в першу чергу цукор подрібнити до стану пудри за допомогою блендера, а лише потім додати журавлину.

Після цього в глибокій мисці змішати 300-350 мл кефіру з 8-10 год. Л. цукру. Потім додати склянку манної крупи, ретельно перемішати (можна за допомогою міксера або блендера), і залишити хвилин на 10 для набухання манки.

Через 10 хвилин варто перевірити, чи стало тісто для журавлинного манника густої консистенції. В ідеалі маса повинна по густоті бути як жирна сметана.

В отримане тісто виливається збита блендером журавлина з цукром і перемішується до однорідної маси, яку слід вилити в силіконову форму, попередньо змащену рослинним або вершковим маслом.

Останній штрих – очищений ківі розрізається на скибочки і викладається поверх тесту. Форму слід акуратно поставити в мікрохвильовку, стежачи, щоб скибочки ківі не потонули в тесті. Запікається журавлинний маннік в мікрохвильовій печі протягом 8 хвилин при потужності 800 Ватт.

Маннік з журавлиною і ківі

До столу подавати краще, коли він повністю охолоне, тобто через 1-2 години після закінчення приготування.