Сьогодні, ставлячи на грубку сковороду Драй Кукер, мимоволі згадую відомий вислів про те, як допомагає нещастя. Коли у знайомої з’явилися проблеми зі шлунком, то це викликало не тільки невеликий шок, але і рішення повністю змінити способи приготування їжі.
Втілювати рішення в життя виявилося не просто. Звичні сковороди обов’язково робили шкідливу рум’яної скоринки і видавали той кінцевий продукт, який категорично відкидав доктор. Так що лікар, його відкидав шлунок. Потрібно було терміново щось винаходити.
Допомога прийшла від подруги, яка зробила подарунок на день народження у вигляді жароварки Драй Кукер, якої вже не один рік користувалася сама.
Спочатку, дивлячись на цей винахід XXI-го століття, погано уявляєш, як на ньому можна готувати те, що «доктор прописав». Виявилося, головне почати, а потім отримати смачні речі, з тієї ж рум’яною скоринкою, але тільки зовсім нешкідливою.
А допомагає отримувати корисний кінцевий продукт чудова конструкція жароварки. Наскільки ж просто: трішки змастити поверхню олією (хоча це навіть не обов’язкова умова), потім закрити кришкою і розігріти. Через п’ять хвилин скласти в неї продукти і готувати під кришкою. Під нею забезпечується необхідний температурний режим, і зберігаються всі необхідні корисні речовини. І не варто відкривати кришку, щоб не порушити цю таємницю приготування корисної їжі, тільки струшувати іноді.
А коли в процесі використання жароварки з’ясується, що подарунок годиться і для приготування випічки прямо на плиті, а не в духовці – радості не буде меж!
Рецепти для сковорідки Драй Кукер на рідкість прості і різноманітні, готувати можна в ній все, починаючи від печеної картоплі і закінчуючи смачним бісквітом з горішками.
Було б тільки бажання стежити за новинками, забезпечувати сім’ї здорове харчування і не повертатися до минулих методам готування. Можливо, так і у вас з’явиться на кухні нове придбання – сковорода Delimano Ceramica Prima Dry Cooker. Вона привертає увагу незвичайним керамічним покриттям, гладким і красивим. А після першого ж приготування стане зрозуміло наскільки ще й корисним. Адже глина, а це основа кераміки, ще нашими предками використовувалася для виготовлення посуду і приготована в ній їжа не викликала гастритів і колітів, якими страждає теперішнє покоління.
Через деякий час знайома пішла до лікаря. Слідів хвороби він не знайшов. «Лікувалися серйозно?», – поцікавився. Довелося їй розповісти про посуд, про свої досягнення і навіть рецептах. Лікарі теж люди, про все не встигають дізнаватися. У тому числі і тому, що достатню температуру нагрівання сковороди можна вимірювати не тільки градусником, а просто стежити за датчиком нагріву, який розташований на ручці посуду Delimano.
До речі, у Делімано є не тільки хороші сковорідки і посуд, під брендом Делімано можна купити мультиварку і мороженицу.
Корисною вам начиння на кухні і хороших рецептів!