Що може бути краще омлету на сніданок ?! Нічого! Адже готувати його легко і просто, а доведеться він до вподоби навіть вередунам. Класичний омлет складається з яєць і молока, ми сьогодні приготуємо його незвичайну варіацію, а саме додамо до вказаних інгредієнтів сир. Омлет з сиром і молоком виходить повітряним, легким і з чудовим сирним смаком. Чи готові? Приступаємо!
Омлет із сиром
як приготувати омлет з сиром рецепт на сковороді
Складові:
- яйця курячі домашні – 5 штук;
- сир голландський – 70 грамів;
- молоко – 150 мл;
- масло рослинне – 20 мл;
- сіль – приблизно 1/2 чайної ложки;
- сода – щіпка.
Процес приготування:
Яйця збиваємо вінчиком до однорідної маси.
Ми не дарма вказали в інгредієнтах, що яйця варто використовувати домашні. Справа в тому, що в цьому випадку омлет вийде максимально смачним, пишним і красивого жовтого кольору. Домогтися такого результату, придбавши магазинні яйця, не вдасться.
Вливаємо холодне молоко.
Всипаємо сіль і соду. Гарненько перемішуємо.
У сковороді розігріваємо олію.
Виливаємо яєчну суміш. Накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь і готуємо 10 хвилин.
Тим часом сир натираємо на середній тертці.
Відкриваємо кришку. Посипаємо сиром омлет (до цього часу він вже повинен бути повністю пропекшімся). Знову накриваємо кришкою і Томім ще хвилин 5, до тих пір, поки сирок повністю не розплавиться.
Розрізаємо смачний омлет з сиром і молоком на порційні шматочки і кличемо улюблених домочадців до столу. Смачного! Увага: яйця вважаються сильними алергенами! Якщо у вас або у когось із домашніх є алергія на цей продукт, розумніше буде приготувати на сніданок щось інше.
Як приготувати омлет з сиром на сковороді розповіла Марина Орешкіна, рецепт і фото автора.