Пропонуємо приготувати смачний, солодкий, ароматний і вітамінний десерт, який полюблять всі без винятку: абрикосове варення в хлібопічці.
Абрикос не просто смачний, але ще і дуже корисний фрукт: містить велику кількість вітамінів, які благотворно впливають на зір. Гідна заміна магазинним солодощів, корисне, що має желеподібний вабить вид. Погодьтеся, в холодний зимовий вечір так приємно в домашній обстановці випити гарячого чаю з варенням з стиглих, соковитих фруктів, що безсумнівно нагадає про спекотних літніх днями, зігріє і підніме настрій. Дуже простий і легкий рецепт джему, що не вимагає трудомісткої роботи і безлічі інгредієнтів.
Абрикосове варення в хлібопічці часточками
Найсмачніше варення виходить з ананасних абрикос сорту «Шалах», який використовується в покроковому запропонованому фото рецепті.
Можна зробити варення ще смачніше і цікавіше, не викидати кісточки, поклацати і вийняти з них ядерця, які можна потім так само додати в варення. З ядрами немає нічого складного, просто, коли почнете варити – додайте їх до ягодам, або цілі, або порубати їх навпіл.
як приготувати варення з абрикос в хлібопічці з желфікс
Складові:
- абрикоси -500 грамів,
- цукор – 400 грамів,
- желфікс 1: 1 – ½ пачки.
Процес приготування:
Беремо винуватців цього торжества – абрикоси, ретельно їх моєму, висушуємо, ріжемо на дві половинки, виймаємо кісточки. З усього процесу приготування, мабуть, це найбільш трудомістка частина. Наступний крок: підготовлені половинки абрикосів разрежем навпіл (найкраще уздовж). Розміщуємо їх у відерце хлібопічки. Беремо цукор і желфікс (для створення консистенції джему або мармеладу). Все засипаємо і залишаємо настоятися 30 хвилин. Цукор розчиняється, абрикоси насичуються сиропом і стають ще солодше.
Потім вибираємо з меню хлібопічки режим «Джем». При нагріванні цукор повністю розчиниться, желфікс почне поступово набухати, а при повному охолодженні абрикосове варення загусне.
Розливаємо готове варення з абрикосів в чисті сухі банки.
Закриваємо герметичною кришкою.
Варення виходить мармеладної густоти, смачне і солодке. Ви можете використовувати його в якості начинки для пирогів, слоек, булочок та іншої випічки.
Абрикосове варення в хлібопічці приготувала Наталія Комарова, рецепт і фото автора.