Взимку важливо щодня поповнювати в організмі запас вітамінів, щоб легше переносити найхолоднішу пору року і не хворіти. Зробити це можна різними способами: приймати полівітаміни, готувати корисні морси і компоти, їсти більше свіжих овочів і фруктів.
Є ще одна хороша, а головне смачне, рішення – готувати собі і близьким кисіль. Так-так, кисіль буде по-справжньому корисним тільки тоді, коли приготовлений він буде в домашніх умовах з натуральних інгредієнтів. Той кисіль в порошку, який продається в магазині, не містить ніяких вітамінів, а смак у нього швидше хімічний. Справжній же кисіль, приготований з ягід і фруктів, порадує і насиченим смаком, і корисними властивостями.
Взимку свіжих ягід немає, тому для приготування смачного киселю підійдуть заморожені. Напевно, такі запаси є в холодильнику кожної господині. Також заморожені ягоди сьогодні можна купити в будь-якому магазині.
Як зварити кисіль із заморожених ягід журавлини і малини
Для приготування напою можна взяти будь-які за смаком ягоди, головне, щоб вони були соковитими. В даному рецепті ми будемо використовувати заморожену журавлину і малину. Ці ягоди, що володіють безліччю цілющих властивостей, по праву заслуговують на увагу, особливо взимку.
На приготування ароматного цілющого напою піде не більше півгодини. Кількість інгредієнтів розраховане на 1,5 літра киселю.
Складові:
- 1,5 літра води,
- 1 стакан замороженої малини,
- 1 стакан замороженої журавлини,
- 5 столових ложок цукру,
- 3 столових ложки крохмалю.
Процес приготування:
Закип’ятити в каструлі воду і завантажити в неї ягоди, не розморожуючи їх.
Ще раз довести до кипіння і процідити отриманий компот.
Знову ставимо проціджений компот на газ, додаємо цукор, чекаємо, поки закипить.
В цей час розведемо крохмаль в невеликій кількості холодної води.
Коли компот закипить, додаємо в нього розведений у воді крохмаль, постійно помішуючи. Кисіль почне досить швидко густіти, але від трьох ложок він не вийде занадто густим. Якщо хочеться, щоб кисіль був погустіше, крохмалю потрібно взяти 1-2 ложки більше.
Смачного!