Кисіль з крохмалем



Фруктовий або ягідний компот з додаванням крохмалю – ось що таке кисіль в його найпоширенішому виді. Він освіжає, вгамовує спрагу і насичує – ідеальний варіант для ленчу чи ж десерт і напій в одній особі.

Кисіль з крохмалем

Кисіль з яблуками вишнею

рецепт з яблук з вишнею і смородиною

На 1 л готового продукту знадобляться:

Складові:

  • 1 л води,
  • 2 яблука,
  • жменю вишень,
  • 1 ст. л. перетертої смородини,
  • 1 ст. л. крохмалю,
  • 1-2 ст. л. цукру.

Процес приготування:

Наріжте яблука і промийте вишні. З вишень можна видалити кісточки. Складіть все у невелику каструльку і залийте літром води.

Кисіль вишня яблука

Доведіть до кипіння і тримайте на маленькому вогні 10 хвилин. Крохмаль розведіть невеликою кількістю холодної води до рідкого стану.

Крохмаль в кисіль

Влийте крохмаль тонкою цівкою в відвар, інтенсивно заважаючи його круговими рухами. Додайте цукор. Залиште на 3-5 хвилин на маленькому вогні. Готовий кисіль Не закривайте, поки він не охолоне, інакше конденсат з кришки потраплятиме в нього і на поверхні киселю залишиться шар води.

кисіль вишневий

Кисіль готується досить просто і є тільки три моменти, в яких можна припуститися помилки:

1. взято мало фруктів або ягід – тоді крохмаль буде відчуватися сильніше, ніж фруктова частина;

2. кисіль дуже густий – завжди орієнтуйтеся на пропорцію 1 ст. л. крохмалю (з маленькою гіркою) на 1 л. киселю;

3. вийшли грудочки з крохмалю – щоб цього уникнути, ніколи не додавайте сухий крохмаль прямо в кисіль, а розводите його окремо, потроху додаючи воду.

Подавайте смачний напій холодним.

За рецепт і фото дякуємо Наталію.

Як зварити ягідний кисіль із замороженою малиною:

Кисіль з ягід рецепт