Як засолити ікру



Отоваритися на рибному ринку і повернувшись додому, я першим ділом взялася за чистку свого «улову». І яка ж була моя радість, коли я виявила, що черевця обох рибин (а саме камбали) повні ікри. Таке «щастя» на мою долю випадало і раніше, і я, як правило, смажила икорку разом з рибою. Але на цей раз, я прийняла рішення тут же засолити ікру.

Як засолити ікру

Тим більше необхідні інгредієнти завжди знайдуться у будь-якої господині. Вилучила я з брюх камбали «мішечки» з ікрою, обполоснула під прохолодною водицею, зняла всі плівки, звільнивши тим самим від «ув’язнення» ікринки. І вийшло у мене дуже пристойну кількість «матеріалу для творчості» – цілих 220 м Так що можна братися за справу.

Як засолити ікру в домашніх умовах

Як засолити ікру рецепт

Складові:

  • ікра камбали або іншої риби – 220 г;
  • 15 г солі крупного помелу;
  • цукровий пісок – 10 г;
  • майонез – 40 г;
  • масло рослинне – 20 г;
  • яблучний оцет (ще краще використовувати свіжий сік лимона) – 10 мл.

Процес приготування:

Час процесу засолювання ікри – буквально 5 хвилин. Але на доведення ікорки до повної готовності ще треба не менше 12 годин.

Ікра камбали солонаВисипаю ікру в простору ємність, посипаю сіллю і гарненько змішую.

Як солити ікруСлідом додаю цукор і майонез, перемішую.

Як засолити ікру в домашніх умовахВ останню чергу виливаю в ємність з ікрою масло з оцтом і ще раз дуже ретельно перемішую, щоб кожна ікринки увібрала в себе всі спеції і як слід просолилася.

Як посолити ікруВсе, що у мене вийшло, складаю в чисту суху баночку, закриваю щільною кришкою і прибираю в холодильник на ніч.

Солона ікра рецептА на сніданок до мого (і не тільки) задоволення смачна солона ікра вже була готова до вживання. Залишається намазати хліб маслом, зверху ікоркою (так побільше) і …

Смачного!

За рецепт і фото дякуємо Ірину Калініну.

Можливо, вам буде цікавий рецепт червоною лжеікри з манки і оселедця:

Червона ікра з манки Як зробити солону ікру з манки – >>