Шашлик на сковороді



Коли немає можливості приготувати справжній шашлик на природі, смак маринованого, підсмаженого на шампурах на відкритому вогні м’яса можна спробувати відтворити і в кухні, використовуючи звичайну сковорідку. Смажити щось на сковороді, використовуючи при цьому одночасно ще й крутив, не дуже зручно. Тому буде краще, якщо в якості «шампурів» в цьому випадку виступлять кісточки свинячих реберець. Вони ж додадуть особливий смак при смаженні м’яса.

Найкраще підійдуть свіжі свинячі реберця. Для того щоб було їх зручніше маринувати і смажити, краще порізати свинину з кісточками на шматочки «шашликового» розміру. Найсмачніше вийде, якщо в кожному шматочку м’яса буде кісточка або хрящик.

Шашлик на сковороді

Шашлик на сковороді

рецепт шашлику на сковороді зі свинини

Складові:

Інгредієнти для шашлику

  • свинина на реберцях,
  • цибуля ріпчаста,
  • часник,
  • спеції,
  • сіль,
  • оцет,
  • вода,
  • лавровий лист.

Процес приготування:

Для підготовки маринаду знадобиться цибулю і часник. Щоб результат ще більше нагадував шашлик, цибуля краще порізати крупно, наприклад, півкільцями.

Плоскі пластинки часнику будуть щільніше стикатися з шматками м’яса.

Лук для шашлику

Щоб м’ясо просочилося пряними ароматами, знадобляться прянощі. Нехай це будуть листя лавра, чорний перець і «магазинна» суміш для маринування м’яса. Трохи виноградного оцту, розведеного водою, допоможе їм просочити свинину.

Прянощі для маринованої свинини

Для маринування підійде ємність з кришкою. У неї потрібно скласти цибулю і часник. До них додати лаврове листя, чорний перець і інші прянощі. Туди ж потрібно перекласти всі шматочки м’яса.

Лук часник перець для маринаду

І залити розведеним оцтом. Маринування може тривати кілька годин.

мариноване м'ясо

Обсмажувати маринований шашлик на сковороді можна на вершковому маслі. Для цього, в тане на гарячій сковороді олію треба викласти шматочки свинини.

Масло на сковородіЯк посмажити шашлик на сковороді

І обсмажувати їх до підсмаженої скоринки, повертаючи різними сторонами.

Обсмажити м'ясо на сковороді

Після цього можна викласти на них цибулю і часник з маринаду. Щоб шашличок не втратила соковитості, потрібно поступово підливати в сковорідку рідину, в якій м’ясо маринувалося.

Посмажити шашлик на сковороді

Для повного приготування м’яса не буде потрібно багато часу. М’ясо соковите зсередини, покрите золотистими корочками зовні, готово.

Розкладений по тарілочках готовий шашличок можна супроводити гарніром, наприклад, з разварной кукурудзяної крупи. Вона добре вбере соус, якщо на неї викласти цибулю і часник, які обсмажувалися разом з м’ясом.

Шашлик на сковороді зі свинини

Як посмажити шашлик на сковороді розповіла Анна (melissa).