Коли немає можливості приготувати справжній шашлик на природі, смак маринованого, підсмаженого на шампурах на відкритому вогні м’яса можна спробувати відтворити і в кухні, використовуючи звичайну сковорідку. Смажити щось на сковороді, використовуючи при цьому одночасно ще й крутив, не дуже зручно. Тому буде краще, якщо в якості «шампурів» в цьому випадку виступлять кісточки свинячих реберець. Вони ж додадуть особливий смак при смаженні м’яса.
Найкраще підійдуть свіжі свинячі реберця. Для того щоб було їх зручніше маринувати і смажити, краще порізати свинину з кісточками на шматочки «шашликового» розміру. Найсмачніше вийде, якщо в кожному шматочку м’яса буде кісточка або хрящик.
Шашлик на сковороді
рецепт шашлику на сковороді зі свинини
Складові:
- свинина на реберцях,
- цибуля ріпчаста,
- часник,
- спеції,
- сіль,
- оцет,
- вода,
- лавровий лист.
Процес приготування:
Для підготовки маринаду знадобиться цибулю і часник. Щоб результат ще більше нагадував шашлик, цибуля краще порізати крупно, наприклад, півкільцями.
Плоскі пластинки часнику будуть щільніше стикатися з шматками м’яса.
Щоб м’ясо просочилося пряними ароматами, знадобляться прянощі. Нехай це будуть листя лавра, чорний перець і «магазинна» суміш для маринування м’яса. Трохи виноградного оцту, розведеного водою, допоможе їм просочити свинину.
Для маринування підійде ємність з кришкою. У неї потрібно скласти цибулю і часник. До них додати лаврове листя, чорний перець і інші прянощі. Туди ж потрібно перекласти всі шматочки м’яса.
І залити розведеним оцтом. Маринування може тривати кілька годин.
Обсмажувати маринований шашлик на сковороді можна на вершковому маслі. Для цього, в тане на гарячій сковороді олію треба викласти шматочки свинини.
І обсмажувати їх до підсмаженої скоринки, повертаючи різними сторонами.
Після цього можна викласти на них цибулю і часник з маринаду. Щоб шашличок не втратила соковитості, потрібно поступово підливати в сковорідку рідину, в якій м’ясо маринувалося.
Для повного приготування м’яса не буде потрібно багато часу. М’ясо соковите зсередини, покрите золотистими корочками зовні, готово.
Розкладений по тарілочках готовий шашличок можна супроводити гарніром, наприклад, з разварной кукурудзяної крупи. Вона добре вбере соус, якщо на неї викласти цибулю і часник, які обсмажувалися разом з м’ясом.
Як посмажити шашлик на сковороді розповіла Анна (melissa).