Завдяки своєму нейтральному смаку і щільній структурі, кабачок здатний вбирати в себе всі аромати як губка. Недарма цей овоч зараз найбільш популярний у господинь, адже на основі кабачка роблять не тільки закуски і салати, а також джеми, повидло, компоти, десерт і багато іншого. Сьогодні ми поділимося з вами черговим рецептом заготовки, як зі звичайних кабачків приготувати закуску, ідентичну за смаком грибів. Така заготовка обов’язково запам’ятається вам, вона займе почесне місце на полиці комори і на сторінках вашої записної книжки. Чи не втрачаємо момент збору молоденьких кабачків, готуємо кабачки як гриби на зиму.
Кабачки як гриби на зиму
Кабачки під гриби, хтось говорить, як грузді, готують з часником, зеленню, оцтом і подальшої стерилізацією. Вихідний продукт (кабачки або цукіні) береться не перезрілий, щоб не знімати тонку ніжну шкіру і не видаляти насіння.
кабачки як гриби фото рецепт
Складові:
- кабачок – 300 г,
- часник 8-11 зубчиків,
- масло рослинне – 55 мл,
- оцет – 35 мл,
- морська сіль – пучку,
- цукор – пучку,
- петрушка – 10 гілочок,
- лавровий лист – 1 шт.,
- перець – за смаком.
Процес приготування:
Беремо потрібну кількість молоденьких кабачків. Вимиваємо і просушують, обрізаємо кінці з двох сторін. Нарізаємо кожен кабачок середніми кубиками.
Перекладаємо подрібнені кабачки в каструлю або миску, в якій будемо згодом варити заготовку. Враховуємо, що ємність повинна бути емальованому або з нержавіючої сталі. Пучок петрушки промиваємо під струменем води, струшуємо зайву вологу, просушуємо, нарізаємо. Кладемо зелень до кабачків.
В окремій мисочці з’єднуємо всі інгредієнти. Часник чистимо, миємо, дрібно ріжемо або трьом в дрібну стружку. Кидаємо часник до маринаду. Перемішуємо все, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
Тепер вливаємо приготований маринад до кабачків. Перемішуємо ретельно, щоб кожен кубик кабачка був в маринаді, а часник рівномірно розподілилися між усіма інгредієнтами. Ми залишаємо ємність в повному спокої на три години, накривши каструлю кришкою або кухонним рушником. Даємо час, щоб кабачки пустили сік і просочилися маринадом.
Через зазначений час відправляємо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо протягом 17-20 хвилин. До кінця варіння кабачки стають трохи прозорими, аромат стоїть в кухні просто неймовірний.
Перекладаємо нашу заготовку в заздалегідь простерилізованих банку.
Накидаємо чисту прокип’ячену кришку набакир, відправляємо стерилизоваться на 7-10 хвилин.
Тепер закупорюємо кабачки як гриби в банки з кришками. Кладемо банки на бік – повітря і рідина не просочуються – все відмінно, закатали вдало.
Перевертаємо кожну баночку догори дном, вкриваємо теплою ковдрою, даємо повністю охолонути – залишаємо приблизно на добу. Потім прибираємо смачні заготовки з кабачків в те місце, де зберігається наша консервація. Ось і все, кабачки як гриби за цим рецептом готові до вживання вже через місяць.
Приємного вам апетиту!
Какбачкі як грузді: рецепт і фото Алена Каменєва