Кабачки як гриби на зиму

Завдяки своєму нейтральному смаку і щільній структурі, кабачок здатний вбирати в себе всі аромати як губка. Недарма цей овоч зараз найбільш популярний у господинь, адже на основі кабачка роблять не тільки закуски і салати, а також джеми, повидло, компоти, десерт і багато іншого. Сьогодні ми поділимося з вами черговим рецептом заготовки, як зі звичайних кабачків приготувати закуску, ідентичну за смаком грибів. Така заготовка обов’язково запам’ятається вам, вона займе почесне місце на полиці комори і на сторінках вашої записної книжки. Чи не втрачаємо момент збору молоденьких кабачків, готуємо кабачки як гриби на зиму.

Кабачки як гриби на зиму

Кабачки як гриби на зиму

Кабачки під гриби, хтось говорить, як грузді, готують з часником, зеленню, оцтом і подальшої стерилізацією. Вихідний продукт (кабачки або цукіні) береться не перезрілий, щоб не знімати тонку ніжну шкіру і не видаляти насіння.

кабачки як гриби фото рецепт

Складові:

  • кабачок – 300 г,
  • часник 8-11 зубчиків,
  • масло рослинне – 55 мл,
  • оцет – 35 мл,
  • морська сіль – пучку,
  • цукор – пучку,
  • петрушка – 10 гілочок,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • перець – за смаком.

Процес приготування:

Беремо потрібну кількість молоденьких кабачків. Вимиваємо і просушують, обрізаємо кінці з двох сторін. Нарізаємо кожен кабачок середніми кубиками.

Кабачки як гриби рецепт з фото

Перекладаємо подрібнені кабачки в каструлю або миску, в якій будемо згодом варити заготовку. Враховуємо, що ємність повинна бути емальованому або з нержавіючої сталі. Пучок петрушки промиваємо під струменем води, струшуємо зайву вологу, просушуємо, нарізаємо. Кладемо зелень до кабачків.

В окремій мисочці з’єднуємо всі інгредієнти. Часник чистимо, миємо, дрібно ріжемо або трьом в дрібну стружку. Кидаємо часник до маринаду. Перемішуємо все, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

Маринад для кабачків

Тепер вливаємо приготований маринад до кабачків. Перемішуємо ретельно, щоб кожен кубик кабачка був в маринаді, а часник рівномірно розподілилися між усіма інгредієнтами. Ми залишаємо ємність в повному спокої на три години, накривши каструлю кришкою або кухонним рушником. Даємо час, щоб кабачки пустили сік і просочилися маринадом.

Свіжі кабачки в маринаді

Через зазначений час відправляємо каструлю на плиту, доводимо вміст до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо протягом 17-20 хвилин. До кінця варіння кабачки стають трохи прозорими, аромат стоїть в кухні просто неймовірний.

Кабачки як грузді

Перекладаємо нашу заготовку в заздалегідь простерилізованих банку.

Стерилізувати банки для кабачків

Накидаємо чисту прокип’ячену кришку набакир, відправляємо стерилизоваться на 7-10 хвилин.

Кабачки як грузді на зиму

Тепер закупорюємо кабачки як гриби в банки з кришками. Кладемо банки на бік – повітря і рідина не просочуються – все відмінно, закатали вдало.

Кабачки під гриби рецепт

Перевертаємо кожну баночку догори дном, вкриваємо теплою ковдрою, даємо повністю охолонути – залишаємо приблизно на добу. Потім прибираємо смачні заготовки з кабачків в те місце, де зберігається наша консервація. Ось і все, кабачки як гриби за цим рецептом готові до вживання вже через місяць.

Кабачки на зиму як гриби

Приємного вам апетиту!

Какбачкі як грузді: рецепт і фото Алена Каменєва