Коли хочеться приготувати домашню випічку, а часу і бажання возитися з приготуванням тесту немає, вихід завжди можна знайти. Останнім часом багато господинь використовують в якості основи для пирогів лаваш. Чудовий продукт, який служить відмінною заміною домашньому тесту.
Пироги з лаваша можна робити з різними начинками: солодкими, фруктовими, м’ясними. І завжди в результаті виходить смачна випічка. А зі свого досвіду можу сказати, що саме капустяна начинка виходить найвдалішим варіантом приготування пирогів таким простим способом.
Капустяний пиріг рецепт приготування якого представлений сьогодні вашій увазі, готується настільки просто, що навіть початківці господині легко впораються з цим. Зрештою, треба ж з чогось починати? Так нехай це буде ось такий спрощений варіант приготування капустяного пирога.
Ще одним незаперечним плюсом є те, що готується пиріг в мультиварці і духовці, і часу для цього потрібно зовсім небагато. Разом з попередньою підготовкою продуктів вам буде потрібно близько години. Так що ваш стіл, будь то будні або свято за короткий час стане гарним і смачним.
Капустяний пиріг рецепт з лаваша
покроковий фото рецепт
Складові:
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- капуста молода – ½ качана (середнього),
- рослинне масло – 3-4 ст. ложки,
- сіль за смаком,
- мелений чорний перець – за смаком,
- кріп, петрушка – 1 пучок,
- томатна паста (соус) – 2 ст. ложки,
- лаваш тонкий – 2-3 шт.,
- яйця курячі – 3 шт.,
- молоко – 0,5 склянки.
Процес приготування:
Лук наріжте півкільцями або кубиками. Відкладіть в сторону, а поки включите мультиварку на режим «Жарка» і налийте олію.
Молоду капусту дрібно наріжте ножем. Можна використовувати і білокачанну капусту, але на її підготовку буде потрібно трохи більше часу.
Через 5-7 хвилин викладіть нарізану цибулю в чашу, перемішайте і обсмажте до рум’яності. Потім додайте нашатковану капусту і теж, помішуючи силіконовою лопаткою, обсмажте протягом 5-7 хвилин.
Коли капуста трохи обжарится, додайте томатну пасту і зелень. Перешкодьте вміст чаші, попередньо добре посолити і поперчити, і включіть режим «Гасіння» на 10-15 хвилин.
Поки готується начинка, вбийте яйця в миску.
Залийте молоко, додайте спеції і сіль. Всколотіте віночком.
Форму змастіть маслом і викладіть на дно тонкий лаваш, краще щоб було кілька шарів.
Потім викладайте начинку, а зверху лаваш. Кожен шар лаваша поливайте яєчно-молочної заливкою. Коли начинка закінчиться, викладіть зверху лаваш і залийте залишилася масою.
Поставте форму в духовку на 10-15 хвилин і запікайте при температурі 200-220 градусів. Верх запіканки повинен добре підрум’янитися. Вимкніть вогонь, трохи остудіть капустяний пиріг, розріжте на шматочки. Готово!
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена