Вівсяна каша з цукіні і грибами
Для багатьох вівсяна каша – це атрибут легкого, ситного і корисного сніданку, але мало хто знає, що всім звичну вівсянку можна готувати завжди по-різному, варто лише трішки проявити фантазію!
Для вівсяної каші підійдуть будь-які овочі або фрукти і ягоди, які лежать у вас в холодильнику, а також гриби, сир, горіхи, шоколад. Такий же необмежений вибір і в спеціях. Крім того, кашу можна приготувати на грибному або овочевому бульйоні, на кокосовому або соєвому молоці або на воді. З таким вибором, можна протягом місяця щодня готувати вівсяну кашу по-новому!
Так як більшість людей вважають за краще їсти вівсянку на сніданок перед роботою або школою, важливо, щоб рецепти каші були швидкими і ситними. Вівсяна каша з овочами і грибами – це простий рецепт, який не відніме більше 15-20 хв., Навіть у самого повільного кухарі. Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. води або овочевого бульйону
- 1/2 ст. вівсянки
- 1 ст. л. рослинного масла
- свіжі овочі: цукіні, цибуля, часник (можна використовувати будь-які овочі за смаком)
- свіжі шампіньйони або гриби шиітаки
- 1 жменя шпинату
- сіль перець
Як приготувати вівсянку на сніданок:
Воду або овочевий бульйон довести до кипіння, висипати вівсянку, посолити і варити до готовності.
Нарізати півкільцями кабачки.
Шпинат промити і обсушити рушником. Порвати на невеликі шматочки. Молодий шпинат годі й нарізати.
Нашаткувати гриби.
Якщо в рецепті використовуєте цибулю і часник – дрібно нашаткувати.
Вилити на розжарену сковороду олію і обсмажити гриби з кабачками до золотого кольору (з цибулею і часником), потім додати шпинат і смажити ще 2-3 хв., До готовності шпинату.
Змішати готову кашу з овочами і грибами.
Вівсяна каша з грибами готова. Смачного!
Також спробуйте приготувати вівсяну кашу з сиром і цибулею і солодку вівсянку з гарбузом і корицею.