Вівсяна каша з овочами і грибами



Вівсянка з грибами і кабачками Вівсяна каша з цукіні і грибами

Для багатьох вівсяна каша – це атрибут легкого, ситного і корисного сніданку, але мало хто знає, що всім звичну вівсянку можна готувати завжди по-різному, варто лише трішки проявити фантазію!

Для вівсяної каші підійдуть будь-які овочі або фрукти і ягоди, які лежать у вас в холодильнику, а також гриби, сир, горіхи, шоколад. Такий же необмежений вибір і в спеціях. Крім того, кашу можна приготувати на грибному або овочевому бульйоні, на кокосовому або соєвому молоці або на воді. З таким вибором, можна протягом місяця щодня готувати вівсяну кашу по-новому!

Так як більшість людей вважають за краще їсти вівсянку на сніданок перед роботою або школою, важливо, щоб рецепти каші були швидкими і ситними. Вівсяна каша з овочами і грибами – це простий рецепт, який не відніме більше 15-20 хв., Навіть у самого повільного кухарі. Отже, нам знадобиться:

  • 1 ст. води або овочевого бульйону
  • 1/2 ст. вівсянки
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • свіжі овочі: цукіні, цибуля, часник (можна використовувати будь-які овочі за смаком)
  • свіжі шампіньйони або гриби шиітаки
  • 1 жменя шпинату
  • сіль перець

Як приготувати вівсянку на сніданок:

Воду або овочевий бульйон довести до кипіння, висипати вівсянку, посолити і варити до готовності.

Нарізати півкільцями кабачки.

кабачки

Шпинат промити і обсушити рушником. Порвати на невеликі шматочки. Молодий шпинат годі й нарізати.

Листя молодого шпинату

Нашаткувати гриби.

гриби

Якщо в рецепті використовуєте цибулю і часник – дрібно нашаткувати.

нарізати цибулю

Вилити на розжарену сковороду олію і обсмажити гриби з кабачками до золотого кольору (з цибулею і часником), потім додати шпинат і смажити ще 2-3 хв., До готовності шпинату.

Обсмажити кабачки з грибами

Змішати готову кашу з овочами і грибами.

змішати кашу з овочами

Вівсяна каша з грибами готова. Смачного!

Також спробуйте приготувати вівсяну кашу з сиром і цибулею і солодку вівсянку з гарбузом і корицею.