Кокосове молоко рецепт з стружки



Кокосове молоко – дуже корисний продукт, з приємним ніжним смаком. Воно перетравлюється краще коров’ячого, містить масу корисних речовин, не викликає алергії. У складі кокосового молока омега 3,6,9, амінокислоти, фосфор і вітамін С. Шкоди від продукту немає, тільки консервоване молоко містить шкідливі стабілізатори. Тому пийте свіже молоко з кокосових горіхів, які добираються до наших магазинів або приготуйте молочко з стружки. Готується воно дуже швидко.

Кокосове молоко рецепт в домашніх умовах

Кокосове молоко

Варіанти використання:

– додавайте молоко в каву, какао, чай;

– збийте молоко з морозивом – вийде відмінний коктейль;

– використовуйте молоко для приготування домашнього лікеру «Малібу»;

– приготуйте рис на кокосовому молоці. Це корисно і некалорійно;

– спробуйте загасити в молоці курку з овочами – вийде екзотично;

– приготуйте тайський суп з креветками на кокосовому молоці.

як приготувати домашнє кокосове молоко

Складові:

Кокосове молоко інгредієнти

  • кокосова стружка – 1 частина,
  • вода – 2 частини,
  • ванільний цукор – ½ ложки (необов’язково).

Процес приготування:

Засипте стружку в ємність з кришкою. Залийте окропом, накрийте кришкою. Зручніше це зробити в банку. Наполягайте до охолодження.

Кокосова стружка окріп

Перелийте стружку і воду в блендер.

Збийте 5-7 хвилин.

Збита маса з кокоса

Процідіть і ретельно відіжміть кокосовий макуха.

Проціджений кокосовий макуха

Не викидайте стружку, розподіліть її на тарілці і просушіть. Надалі використовуйте для приготування цукерок або кокосової випічки.

Кокосова стружка

Якщо ви плануєте використовувати молоко для солодких страв, додайте ванільний цукор, перемішайте.

Кокосове молоко ванільний цукор

Молоко перелийте в графин з кришкою і зберігайте в холодильнику. При охолодженні молоко розшаровується на вершки і кокосове масло. При кімнатній температурі можна знову перемішати до однорідності.

Кокосове молоко рецептАвтор рецепта і фото: Ната Комарова.