Кокосове молоко – дуже корисний продукт, з приємним ніжним смаком. Воно перетравлюється краще коров’ячого, містить масу корисних речовин, не викликає алергії. У складі кокосового молока омега 3,6,9, амінокислоти, фосфор і вітамін С. Шкоди від продукту немає, тільки консервоване молоко містить шкідливі стабілізатори. Тому пийте свіже молоко з кокосових горіхів, які добираються до наших магазинів або приготуйте молочко з стружки. Готується воно дуже швидко.
Кокосове молоко рецепт в домашніх умовах
Варіанти використання:
– додавайте молоко в каву, какао, чай;
– збийте молоко з морозивом – вийде відмінний коктейль;
– використовуйте молоко для приготування домашнього лікеру «Малібу»;
– приготуйте рис на кокосовому молоці. Це корисно і некалорійно;
– спробуйте загасити в молоці курку з овочами – вийде екзотично;
– приготуйте тайський суп з креветками на кокосовому молоці.
як приготувати домашнє кокосове молоко
Складові:
- кокосова стружка – 1 частина,
- вода – 2 частини,
- ванільний цукор – ½ ложки (необов’язково).
Процес приготування:
Засипте стружку в ємність з кришкою. Залийте окропом, накрийте кришкою. Зручніше це зробити в банку. Наполягайте до охолодження.
Перелийте стружку і воду в блендер.
Збийте 5-7 хвилин.
Процідіть і ретельно відіжміть кокосовий макуха.
Не викидайте стружку, розподіліть її на тарілці і просушіть. Надалі використовуйте для приготування цукерок або кокосової випічки.
Якщо ви плануєте використовувати молоко для солодких страв, додайте ванільний цукор, перемішайте.
Молоко перелийте в графин з кришкою і зберігайте в холодильнику. При охолодженні молоко розшаровується на вершки і кокосове масло. При кімнатній температурі можна знову перемішати до однорідності.
Автор рецепта і фото: Ната Комарова.