Коричневий рис з баклажанами і овочами



Коричневий або бурий рис вважається найкориснішим видом рису, так як в процесі обробки таких злакових залишається велика частина висівковий оболонки, яка і містить максимальну кількість поживних (вітамінних) речовин. Коричневий рис іноді помилково називають червоним, але між двома видами існує величезна різниця. Червоний тайський рис довго вариться, як правило, його замочують на ніч у питній воді, щоб скоротити час приготування. У готовому вигляді розсипчастий, сухий.

Бурий або коричневий рис, який дуже популярний в Азії, особливо в Індії та Шрі-Ланці, готується дуже швидко, буквально за 10-12 хв. злакові розварюються. Бурий рис має ніжний, трохи молочний смак. При правильному приготуванні крупинки залишаться розсипчастими, що не клейкими.

Якщо у вас є можливість вибирати сорт рису, завжди віддавайте перевагу нешліфований варіанту. Такий рис корисніший, та й на смак він помітно відрізняється від рису, пройшов всі стадії обробки.

Коричневий рис добре поєднується з овочами, приготованими в будь-якому вигляді: рагу, каррі, Сабджі, овочі обсмажені зі спеціями або запечені в духовці., А також з грибами і бобовими.

Коричневий рис з овочами

Завжди можна приготувати коричневий рис з сезонними овочами: баклажанами, морквою, стручкової квасолею, солодким або гострим перцем, гарбузом, брокколі, цвітною капустою і так далі.

Щоб приготувати коричневий рис з овочами на 2 порції, нам знадобиться:

  • 2 чашки відвареного бурого рису (щоб рис вийшов розсипчастим, налийте води в 2 рази більше, ніж рису., Варіть не відкриваючи кришки)
  • 1 великий баклажан або 2 маленьких
  • 6-7 стручків зеленої квасолі
  • 1 гострий перець або 1 солодкий перець + гострі спеції за смаком
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • рослинна олія
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рис з баклажанами і стручкової квасолею

Відваріть рис. Підготуйте овочі: наріжте баклажани кільцями або півкільцями, морква – соломкою, стручкову квасолю – на 3-4 частини. Дрібно наріжте гострий перець.

Овочі для рису

Обсмажте баклажани на рослинному маслі до напівготовності. Приблизно, 2-3 хв. Чи не наливайте багато масла в сковороду, досить 1-2 ст. л., інакше овочі вберуть масло і будуть занадто жирними.

баклажани

Додайте перець.

перець гострий

Через 1-2 хв. засипте стручкову квасолю.

Стручкова квасоля

Накрийте кришкою і пропарьте овочі протягом 3-4 хв. Можна додати кілька ст. л. води, щоб овочі не пригоріли.

Тепер черга моркви.

морква

Не потрібно довго готувати морква, в цій страві вона повинна залишитися соковитою і хрусткою. 3-4 хв. і можна засипати подрібнений часник, а також сіль і чорний перець за смаком.

Часник, сіль і перець

Готовий рис викладіть по центру тарілки. Зробити красиву гору можна за допомогою чашки або не великий піали.

Рис по центру тарілки

Навколо рису акуратно розкладіть обсмажені овочі.

Рис з баклажанами і квасолею

Рис з баклажанами, гострим перцем і стручкової квасолею готовий.

Смачного!