Якщо у вас з’явилася можливість купити на ринку або виловити самим досить великого коропа, а краще парочку коропів, відразу відправляйтеся на кухню, щоб їх приготувати.
Яким способом ви будете готувати рибу – справа ваша. Короп виходить смачним в будь-якому вигляді, смаженому, вареному або запеченому. Ця річкова риба завжди дуже вдало виходить запеченої в духовці. І смачно, і корисно, і мінімум зусиль і брудного посуду. Про що сьогодні і піде мова.
Короп запечений в духовці
Так риби було дві штуки, то в одному рецепті буде представлено відразу два варіанти приготування коропа. Один короп готувався в духовці у фользі під майонезом, другий короп – в рукаві для запікання з ароматними приправами.
Ми навіть не могли вибрати який варіант приготування краще – обидві рибки були шикарні.
Складові:
Для коропа з приправами:
- Короп – 1 шт. вагою 2 кг,
- Приправа універсальна для риби,
- Сіль, перець – за потребою (в приправі сіль присутня),
- Рукав для запікання – 1 шт.
Для коропа під майонезом:
- Короп свіжий вагою 2 кг,
- Майонез – 5 ст. л.,
- Часник – 1 зубчик,
- Сіль, перець – за смаком,
- Фольга – 1 лист.
Процес приготування:
Рибу почистити, випатрати, промити до чистої води, обсушити за допомогою паперового рушника. Спочатку робимо коропа з приправами в рукаві.
Приправою універсальної для риби з усіх боків присмачуємо тушку. Не забуваємо про черевце. Викладаємо нашу її в рукав, закриваємо пакет або шматок рукава для запікання спеціальною стрічкою або кліпсами, і укладаємо на деко.
Приступаємо до приготування запеченого коропа у фользі, якого будемо робити з часником під майонезом. Часник видавлюємо за допомогою спеціального преса або натираємо на дрібній тертці, додаємо майонез, соус добре перемішуємо.
Карпа потрібно посолити, присмачити чорним меленим перцем і промазати всю рибку часниковим соусом. Викладаємо карпика на широкий лист фольги, зверху викладаємо залишився майонез і щільно загортаємо. Укладаємо обидві рибини на деко і будемо готувати запечених коропів в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 – 60 хвилин. Час приготування залежить від величини рибки. Якщо тушка крупніше – час можливо, доведеться збільшити.
Коли минуло 40 хвилин від початку готування, виймаємо деко і обережно проколюємо (або розрізаємо) рукав для запікання, а фольгу відкриваємо. Обережно, можна обпектися гарячою парою! Фольгу або рукав для запікання потрібно відкрити для того, щоб коропи подрумянились зверху, і утворилася ніжна скоринка. Запікаємо до закінчення зазначеного інтервалу часу. Готову запечену рибу викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу.
За рахунок того, що страва готувалася не просто на деку, в фользі або рукаві, в ній зберігся виділився жирок і смачний сік. Обидва печених коропа вийшли дуже м’якими і ніжними.
Сподіваємося, вам теж сподобається цей рецепт, і ви поспішіть приготувати смачного коропа в духовці. Включайте рибу в свій раціон будьте здорові!
Смачна страва з коропа приготувала Катерина Марутова.
Камбала запечена в фользі – >>
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!