Райдужна форель – прісноводна рибка розміром близько 40-50 см, що відноситься до сімейства лососевих. Господині цінують її за швидкість приготування, а також за ніжний соковитий смак, завдяки якому блюдо з форелі можна не тільки запропонувати домашнім на вечерю, а й подати на святковий стіл.
Форель запечена в духовці
Райдужна форель в духовці запікається дуже просто. Щоб подати вечерю на 3 персони, вам знадобиться:
Складові:
- 3 райдужних форелі;
- сіль;
- 1 лимон;
- оливкова олія;
- мелений перець.
Процес приготування:
Щоб на блюді запечена ціла риба виглядала гранично апетитно, тушка повинна бути випотрошеної, але неодмінно з головою і хвостом. Вимийте її і обсушити, загорнувши на кілька секунд в тканинну серветку.
Лимон наріжте тонкими кружальцями.
Підготовлену свіжу рибу викладіть на деко, застелене папером для випічки – вона не дасть форелі прилипнути до дна форми і спростить процес миття посуду після вечері. Посипте рибні тушки перцем і сіллю з обох сторін, а також приправте їх усередині.
Всередину кожної рибки помістіть по два лимонних кружечка, ще по два шматочки лимона покладіть на форель зверху, а потім збризніть її злегка оливковою олією.
Помістіть на 20 хвилин форму з рибою в попередньо нагріту до температури 200 градусів духовку. Ідеальним гарніром до запеченої форелі стане легкий салат зі свіжої зелені і овочів.
Смачного!
За рецепт і фото дякуємо Олену.
Як приготувати смачну рибу у фользі в мультиварці, можна прочитати на сторінках нашого сайту: