Райдужна форель в духовці



Райдужна форель – прісноводна рибка розміром близько 40-50 см, що відноситься до сімейства лососевих. Господині цінують її за швидкість приготування, а також за ніжний соковитий смак, завдяки якому блюдо з форелі можна не тільки запропонувати домашнім на вечерю, а й подати на святковий стіл.

Форель запечена в духовці

Райдужна форель

Райдужна форель в духовці запікається дуже просто. Щоб подати вечерю на 3 персони, вам знадобиться:

Райдужна форель рецепт

Складові:

  • 3 райдужних форелі;
  • сіль;
  • 1 лимон;
  • оливкова олія;
  • мелений перець.

Процес приготування:

Щоб на блюді запечена ціла риба виглядала гранично апетитно, тушка повинна бути випотрошеної, але неодмінно з головою і хвостом. Вимийте її і обсушити, загорнувши на кілька секунд в тканинну серветку.

Лимон наріжте тонкими кружальцями.

Лимон для риби

Підготовлену свіжу рибу викладіть на деко, застелене папером для випічки – вона не дасть форелі прилипнути до дна форми і спростить процес миття посуду після вечері. Посипте рибні тушки перцем і сіллю з обох сторін, а також приправте їх усередині.

Форель річкова рецепт

Всередину кожної рибки помістіть по два лимонних кружечка, ще по два шматочки лимона покладіть на форель зверху, а потім збризніть її злегка оливковою олією.

Як приготувати форель

Помістіть на 20 хвилин форму з рибою в попередньо нагріту до температури 200 градусів духовку. Ідеальним гарніром до запеченої форелі стане легкий салат зі свіжої зелені і овочів.

Райдужна форель в духовці

Смачного!

За рецепт і фото дякуємо Олену.

Як приготувати смачну рибу у фользі в мультиварці, можна прочитати на сторінках нашого сайту:

Риба у фользі в мультиварці