Смак і запах смажених грибів або тушкованої капусти знаком всім без винятку. Рідко зустрінеш людину, яка залишиться байдужим до аромату, який панує на кухні під час їх приготування. Якщо ж об’єднати ці два інгредієнти, приєднати до них третій – філе курки, протушкувати в сметані та ще заправити часником і петрушкою, то можна буде зійти з розуму не тільки від запаху, але і від божественного смаку, здавалося б, такого простого страви. Як же ще назвати таке, що не кулінарним дивом?
Капуста з грибами і куркою
У рецепті тушкованої капусти з куркою гриби можна використовувати абсолютно будь-які: лісові, печериці або гливи, як свіжі, так і заморожені.
Необхідні для страви продукти напевно знайдуться в будь-якому холодильнику.
Складові:
- Печериці (або гливи) – 300 грам,
- білокачанна капуста – 450 грам,
- філе курки – 400 грам,
- біла цибулина (велика) – 1 шт.,
- сметана жирна – 150 грам,
- часник – 2-3 зубчики,
- петрушка – 3-4 гілочки,
- рослинна олія,
- сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Лук очистити, гриби ретельно промити. Нарізати обидва інгредієнта великими кубиками.
Порада: можна залишити кілька невеликих печериць цілими, адже навіть в тушкованому вигляді вони зберігають свою форму, тому будуть дуже красиво виглядати в тарілці.
На сковороді розігріти олію і обсмажити в ньому лук.
Поки смажиться цибуля нарізати великими кубиками куряче філе.
Коли цибуля стане прозорою, додати до нього м’ясо. Злегка все підсолити і продовжувати обсмажувати на сильному вогні.
Після того як шматочки філе з усіх боків побіліють, додати в сковороду печериці. При необхідності долити ще трохи рослинного масла і продовжувати смажити без зменшення вогонь і періодично помішуючи.
Білокачанну капусту, як і всі інші інгредієнти, нарізати великими кубиками.
Додати кубики капусти до Смажаться м’яса і овочів. Дати їм ще трохи прожаритися.
В цей час очистити і нарізати пластинками часник. Петрушку дрібно порубати.
Прикрутити вогонь, додати в сковороду 1/3 склянки окропу, сіль, перець і сметану. Перемішати, накрити кришкою і готувати тушковану капусту з куркою і грибами до повної готовності всіх компонентів страви, приблизно протягом 25-30 хвилин.
За 1 хвилину до закінчення приготування закинути часник і зелень, перемішати і, вимкнувши вогонь, залишити блюдо доходити під закритою кришкою.
Подавати на стіл м’ясо з капустою і грибами можна як в гарячому вигляді, так і злегка охолодженому. До нього можна приготувати салат зі свіжих овочів.
Ніжна консистенція і дивно гармонійне поєднання інгредієнтів, без сумніву, порадує кожного з пригощали новим блюдом.
За рецепт смачної страви на основі трьох інгредієнтів: печериць, курячого філе і білокачанної капусти дякуємо Світлану Сороку.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!