Котлети рибні з пікші



Рідко я, звичайно, готую рибні котлети. Але ось сьогодні прикупила тушку пікші, вирішила не смажити рибку, а згадала, що можна приготувати рубані котлети з риби, також як з м’яса.

Котлети рубані з пікші

Котлети рибні з пікші

Для рибних котлет з пікші знадобляться:

Складові:

  • Тушка пікші – 600 г,
  • Цибулина – 1 шт.,
  • 1 сире яйце,
  • скибочка чорного хліба,
  • масло рослинне,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез – 1 ст. ложка,
  • зелень,
  • панірувальні сухарі,
  • сік лимона – 1 ст. ложка.

Процес приготування:

Тушку пікші я очистила від дрібної луски ножем, промила під проточною водою, відокремила м’якоть від хребта. Отримане рибне філе порізала на шматочки і дрібно порубала ножем. Склала в миску, сбризнулі лимонним соком, додала розмочений у воді шматочок чорного хліба (для клейкості).

В піалі збила яйце і майонез, вилила в фарш і туди ж натерла цибулину на крупній тертці. Посолити, поперчити і вимісити до однорідної консистенції руками. Рибний фарш для котлет присмачила посіченою зеленню і знову перемішала.

Можна приступати до смаження рибних котлет. Підготовлену масу порційно набирала столовою ложкою, обвалювати в сухарях для панірування. Потрібно злегка притиснути кожну котлетку, щоб вона вийшли плоскою, так швидше прожариться. Викладала сирі котлети в розігріту сковороду з маслом. Спочатку прикриваю кришкою, а другу сторону смажу без кришки на маленькому вогні.

Готові смажені котлети з пікші можна подавати з улюбленим гарніром або їсти просто з хлібом. Мені так більше до смаку. Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рецептом рибних котлет поділилася Галина Котяхова.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!