Рідко я, звичайно, готую рибні котлети. Але ось сьогодні прикупила тушку пікші, вирішила не смажити рибку, а згадала, що можна приготувати рубані котлети з риби, також як з м’яса.
Котлети рубані з пікші
Для рибних котлет з пікші знадобляться:
Складові:
- Тушка пікші – 600 г,
- Цибулина – 1 шт.,
- 1 сире яйце,
- скибочка чорного хліба,
- масло рослинне,
- сіль,
- перець,
- майонез – 1 ст. ложка,
- зелень,
- панірувальні сухарі,
- сік лимона – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
Тушку пікші я очистила від дрібної луски ножем, промила під проточною водою, відокремила м’якоть від хребта. Отримане рибне філе порізала на шматочки і дрібно порубала ножем. Склала в миску, сбризнулі лимонним соком, додала розмочений у воді шматочок чорного хліба (для клейкості).
В піалі збила яйце і майонез, вилила в фарш і туди ж натерла цибулину на крупній тертці. Посолити, поперчити і вимісити до однорідної консистенції руками. Рибний фарш для котлет присмачила посіченою зеленню і знову перемішала.
Можна приступати до смаження рибних котлет. Підготовлену масу порційно набирала столовою ложкою, обвалювати в сухарях для панірування. Потрібно злегка притиснути кожну котлетку, щоб вона вийшли плоскою, так швидше прожариться. Викладала сирі котлети в розігріту сковороду з маслом. Спочатку прикриваю кришкою, а другу сторону смажу без кришки на маленькому вогні.
Готові смажені котлети з пікші можна подавати з улюбленим гарніром або їсти просто з хлібом. Мені так більше до смаку. Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецептом рибних котлет поділилася Галина Котяхова.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!