Курячі котлети в духовці

Курячі котлети в духовці – хороший вихід для тих, хто любить соковиті смажені котлети в паніровці. Вони майже нічим не відрізняються від смажених котлет на маслі. Але в той же час вони виходять ситними, але не жирними. Курячі котлети, приготовані в духовці, можна сміливо пропонувати дітям і тим, хто не бояться зіпсувати ШКТ.

Напевно, люди, які худнуть, теж оцінять таке м’ясне блюдо. Звичайно, сама панірування містить чимало калорій, але якщо закрити на це очі і подумати про те, що в її складі багато вітамінів і корисних для організму мікроелементів, то її цілком можна включати в раціон.

Котлети в духовці – відпочинок для господарки і можливість отримати корисну страву. Вам всього лише потрібно зробити фарш, завантажити все в духовку і дістати готову страву. А ось як це зробити, ви дізнаєтеся із запропонованого рецепта.

Курячі котлети в духовці

Курячі котлети в духовці

як приготувати котлети з курки в духовці покроковий рецепт

Складові:

  • філе куряче – 600 грамів (2 середні грудки),
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • хліб сірий (м’який) – 2 шматочки,
  • морква – 1 шт.,
  • яйце середнє – 1 шт.,
  • сіль дрібна – 0,5 ч. ложки,
  • петрушка свіжа – 3 гілочки,
  • панірування зі спеціями – 3-4 ст. ложки,
  • соняшникова олія без запаху – змастити деко,
  • спеції – за бажанням.

Процес приготування:

Куряче філе потрібно подрібнити, щоб вийде фарш. Зробіть це будь-яким зручним особисто для вас способом. На смак котлет спосіб подрібнення не відіб’ється.

Подрібнене куряче філе

М’який сірий хліб залиште у воді або молоці на 10 хвилин. Потім відіжміть воду, а м’якоть перекладіть в миску.

Хліб в молоці для котлет

У чашу блендера покладіть шматочки цибулі і моркви.

Лук морква в фарш

Додайте яйце, щоб легко було подрібнити овочі.

Яйце подрібнені овочі

Подрібнену масу перекладіть в миску.

Фарш для курячих котлет

Додайте дрібно нарізану петрушку. Посоліть фарш за смаком, перемішайте до однорідності. Можна використовувати улюблені спеції.

Курячий фарш петрушка сіль

Зробіть невеликі заготовки котлет і добре обваляйте в сухарях зі спеціями з усіх боків.

Котлети в сухарях

Підготовлені котлети покладіть на змащений маслом деко. Запікайте при середній температурі (180 градусів) 35-40 хвилин.

Котлети з курки на деку

Курячі котлети в духовці готові!

Котлети з курячого фаршу в духовці

Смачного!

Котлети в духовці

Автор рецепта з фото Євгена Хоновец