Курячі котлети в духовці – хороший вихід для тих, хто любить соковиті смажені котлети в паніровці. Вони майже нічим не відрізняються від смажених котлет на маслі. Але в той же час вони виходять ситними, але не жирними. Курячі котлети, приготовані в духовці, можна сміливо пропонувати дітям і тим, хто не бояться зіпсувати ШКТ.
Напевно, люди, які худнуть, теж оцінять таке м’ясне блюдо. Звичайно, сама панірування містить чимало калорій, але якщо закрити на це очі і подумати про те, що в її складі багато вітамінів і корисних для організму мікроелементів, то її цілком можна включати в раціон.
Котлети в духовці – відпочинок для господарки і можливість отримати корисну страву. Вам всього лише потрібно зробити фарш, завантажити все в духовку і дістати готову страву. А ось як це зробити, ви дізнаєтеся із запропонованого рецепта.
Курячі котлети в духовці
як приготувати котлети з курки в духовці покроковий рецепт
Складові:
- філе куряче – 600 грамів (2 середні грудки),
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- хліб сірий (м’який) – 2 шматочки,
- морква – 1 шт.,
- яйце середнє – 1 шт.,
- сіль дрібна – 0,5 ч. ложки,
- петрушка свіжа – 3 гілочки,
- панірування зі спеціями – 3-4 ст. ложки,
- соняшникова олія без запаху – змастити деко,
- спеції – за бажанням.
Процес приготування:
Куряче філе потрібно подрібнити, щоб вийде фарш. Зробіть це будь-яким зручним особисто для вас способом. На смак котлет спосіб подрібнення не відіб’ється.
М’який сірий хліб залиште у воді або молоці на 10 хвилин. Потім відіжміть воду, а м’якоть перекладіть в миску.
У чашу блендера покладіть шматочки цибулі і моркви.
Додайте яйце, щоб легко було подрібнити овочі.
Подрібнену масу перекладіть в миску.
Додайте дрібно нарізану петрушку. Посоліть фарш за смаком, перемішайте до однорідності. Можна використовувати улюблені спеції.
Зробіть невеликі заготовки котлет і добре обваляйте в сухарях зі спеціями з усіх боків.
Підготовлені котлети покладіть на змащений маслом деко. Запікайте при середній температурі (180 градусів) 35-40 хвилин.
Курячі котлети в духовці готові!
Смачного!
Автор рецепта з фото Євгена Хоновец