Великдень – дуже консервативний свято, тому, незважаючи на велику кількість готових пасок в магазині, більшість господинь вважають за краще самостійно готувати цей необ’емлемий атрибут свята в домашніх умовах. Найбільш яскравою відмінністю пасок від іншої випічки є ніжне тісто, яке навіть через кілька днів не втратить свого аромату і м’якості. Ці якості випічка набуває завдяки технології приготування дріжджового тіста з періодичним обмінаніем. Удосконалити смак паски допоможуть свіжі і якісні продукти, а також введення в рецепт «жирної» основи. Паска здобний рецепт якого представлений в цьому розділі відео рецептів готується опарним способом. Опаре на вершках іноді потрібно трохи більше часу, ніж при використанні води або молока, зате тісто виходить неймовірно смачним і ніжним.
Паска здобний рецепт на вершках
Зверніть увагу, кип’ятити вершки не потрібно. Потрібну температуру можна визначити пальцем: рідина буде приблизно тієї ж температури.
Вважається, що справжні домашні паски найкраще готувати на свіжих дріжджах. Однак якщо у вас є якісні сухі швидкодіючі дріжджі, вони основу теж добре піднімуть.
У рецепті випікаються паски з родзинками. Але можна замінити його або доповнити іншими сухофруктами: курагою, чорносливом, в’яленої журавлиною або вишнею. А любителі горіхів можуть сміливо використовувати їх у випічці.
Отже, відео рецепт здобних пасок на вершках від Yuliya Small:
Для того щоб спекти ніжний паску потрібно:
Складові:
- 1 стакан теплих вершків жирністю не менше 20%.
- 30г пресованих дріжджів або 11г сухих.
- 720 г просіяного борошна.
- 1 стакан цукру і 100г цукрової пудри.
- 5 курячих яєць.
- 100 г м’якого вершкового масла.
- 1/2 склянки родзинок.
Також в процесі приготування буде потрібно трохи солі для тесту і лимонного соку для глазурі.
Процес приготування:
Відео рецепт узятий з каналу Yuliya Small.