Котлети з червоної сочевиці



Котлети з сочевиці Котлети з сочевиці з гарбузом

Ми вже знаємо багато рецептів приготування вегетаріанських котлет з овочів, грибів і бобових: фалафель Нутовая, котлети з квасолі, горохові котлети, тефтелі з сочевиці і інші варіанти. Сьогодні хотілося б доповнити цю колекцію рецептів ще одним, не менш простим і смачним – котлети з червоної сочевиці.

Червона сочевиця має приємний пряний смак, злегка горіховий. На відміну від зеленої сочевиці, червона – більш ніжна, швидко розварюється. Таку сочевицю легко поєднувати з багатьма овочами та спеціями. Бобові добре відтіняють пряні спеції (особливо індійські), свіжий імбир, часник, цибуля, майоран, коріандр, м’ята, гострий чорний перець, мелений червоний перець і т. Д.

Котлети з червоної сочевиці також включають в себе ароматні спеції: кайенский перець, коріандр і копчену перуку. Копчена паприка задає 80% смаку чечевиці котлет. Якщо ви не вживаєте цибулю і часник – замініть ці овочі на асафетиду.

kotlets-lentil-2

Рецепт без яєць, замість них ми додамо відварну гарбуз або відварну картоплю.

Що знадобиться:

  • 200 гр. або 1 чашка сочевиці (обов’язково червоною)
  • 300 гр. мускатною гарбуза або картопляного пюре
  • 5-6 стебел зеленої цибулі або 1 маленька ріпчаста цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 пучка свіжого коріандру (можна замінити на сушений коріандр)
  • 1 ст. л. кайенского перцю
  • 1 ст. л. копченої паприки
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Сочевичним котлети покроково

  1. Відварюємо сочевицю до напівготовності, приблизно 10 хв. Злийте воду і дайте сочевиці охолонути.
  2. Поки червона сочевиця відварюється, підготуйте гарбузове пюре. Наріжте гарбуз на великі кубики і запечіть в духовці до готовності, м’якості. Запікати при температурі 200 С. Не забудьте почистити гарбуз і зрізати шкірку.
  3. Дрібно наріжте цибулю, часник, всю зелень. Розімніть гарбуз виделкою. Змішайте всі спеції, цибулю, часник і зелень з сочевицею. Ретельно перемішайте.
  4. Сформуйте 4 котлети. Поставте в холодильник на 20-30 хв.
  5. Охолоджені котлети підсмажте на олії по 4-5 хв. з кожного боку.

сочевичним котлети

Котлети з сочевиці можна подавати на стіл.

Смачного!