Паштет з сочевиці з грибами



Паштет з сочевиці – це вельми оригінальна закуска, яка припаде до смаку всім любителям чечевички. Взагалі, ця бобова культура дуже корисна, тому її потрібно якомога частіше включати в свій раціон тим, хто не їсть тваринні продукти. Її, звичайно, можна готувати по-різному: додавати в супи, готувати котлети або тефтелі, включати в овочеві рагу, каррі, з сочевицею можна навіть зробити пельмені або чебуреки! Сочевичний паштет чудово підійде для сніданку – це все-таки білковий продукт, і з шматочком грінки або хлібця вийде відмінний, ситний бутерброд. А ще це корисний перекус. Загалом, паштет однозначно варто того, щоб його приготувати.

Ікра з бобових

До речі, смак паштету з сочевиці можна трохи коригувати. Наприклад, додати трохи будь-яких горіхів на свій смак або навіть кілька штучок чорносливу. Також можна експериментувати зі спеціями. А сьогоднішній рецепт, можна сказати, базовий.

Складові:

  • сочевиця -½ склянки;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • масло ДХІ (або вершкове) – 1 ч.л .;
  • цибуля – 1 великий;
  • морква – 1 шт .;
  • рослинне масло – 1-2 ст.л .;
  • мелений перець – щіпка;
  • сіль за смаком;
  • соєвий соус – 1 ч.л .;
  • гриби смажені – 3 ст.л .;
  • насіння соняшнику сирі – 1-2 ст.л.

Як приготувати паштет з сочевиці з грибами:

Сочевицю для закуски я брала зелену.

Помила її добре, залила водою і поставила варитися.

Коли вона закипіла, посолила її і кинула лавровий лист. Варилася вона хвилин 40.

Лавровий лист

Цибулю і моркву очистити і крупно нарізала.

У сковороду налила рослинне масло, кинула цибулю і потім морквину. Обсмажила до золотистого.

Овочі кубиком

У чашу кухонного комбайна виклала зварену сочевицю (воду з неї злила) і обсмажені овочі. Можна також використовувати блендер або розім’яти інгредієнти вручну товкачем для картоплі.

Кинула насіння соняшнику і смажені гриби. Гриби беріть будь-які, за смаком. У мене були гливи з печерицями.

Смажені вешенки і шампіньйони

Кинула ДХІ.

І влила соєвий соус.

Вжікнула кнопкою комбайна (якщо у вас замість комбайна погружной блендер – прекрасно, скористайтеся ним).

Все, смачний паштет з сочевиці з грибами готовий!

Смачного!