Паштет з сочевиці – це вельми оригінальна закуска, яка припаде до смаку всім любителям чечевички. Взагалі, ця бобова культура дуже корисна, тому її потрібно якомога частіше включати в свій раціон тим, хто не їсть тваринні продукти. Її, звичайно, можна готувати по-різному: додавати в супи, готувати котлети або тефтелі, включати в овочеві рагу, каррі, з сочевицею можна навіть зробити пельмені або чебуреки! Сочевичний паштет чудово підійде для сніданку – це все-таки білковий продукт, і з шматочком грінки або хлібця вийде відмінний, ситний бутерброд. А ще це корисний перекус. Загалом, паштет однозначно варто того, щоб його приготувати.
До речі, смак паштету з сочевиці можна трохи коригувати. Наприклад, додати трохи будь-яких горіхів на свій смак або навіть кілька штучок чорносливу. Також можна експериментувати зі спеціями. А сьогоднішній рецепт, можна сказати, базовий.
Складові:
- сочевиця -½ склянки;
- лавровий лист – 1 шт .;
- масло ДХІ (або вершкове) – 1 ч.л .;
- цибуля – 1 великий;
- морква – 1 шт .;
- рослинне масло – 1-2 ст.л .;
- мелений перець – щіпка;
- сіль за смаком;
- соєвий соус – 1 ч.л .;
- гриби смажені – 3 ст.л .;
- насіння соняшнику сирі – 1-2 ст.л.
Як приготувати паштет з сочевиці з грибами:
Сочевицю для закуски я брала зелену.
Помила її добре, залила водою і поставила варитися.
Коли вона закипіла, посолила її і кинула лавровий лист. Варилася вона хвилин 40.
Цибулю і моркву очистити і крупно нарізала.
У сковороду налила рослинне масло, кинула цибулю і потім морквину. Обсмажила до золотистого.
У чашу кухонного комбайна виклала зварену сочевицю (воду з неї злила) і обсмажені овочі. Можна також використовувати блендер або розім’яти інгредієнти вручну товкачем для картоплі.
Кинула насіння соняшнику і смажені гриби. Гриби беріть будь-які, за смаком. У мене були гливи з печерицями.
Кинула ДХІ.
І влила соєвий соус.
Вжікнула кнопкою комбайна (якщо у вас замість комбайна погружной блендер – прекрасно, скористайтеся ним).
Все, смачний паштет з сочевиці з грибами готовий!
Смачного!