Турецький суп-пюре з червоної сочевиці



Суп-пюре з червоної сочевиці є традиційною стравою турецької кухні. Схожі рецепти є і в інших країнах, наприклад, дав суп в Індії з сумішшю спецій масала, суп з червоної сочевиці з помідорами в Марокко, сирійський – зі шпинатом, і так далі. У кожній країні своя техніка приготування, особливі інгредієнти, спеції. Завдяки цьому сочевичний суп – це завжди нове за смаком блюдо. І навіть в Туреччині, суп-пюре з сочевиці готується по-різному, наприклад, популярні рецепти з м’ятою, базиліком, орегано, з лимоном, картоплею, морквою, помідорами, різноманітними спеціями. У різних кафе або ресторанах можуть бути абсолютно не схожі один на одного сочевичним супи, хоча кухар з впевненістю скаже вам, що це традиційний турецький рецепт.

tur-dal-11

Пропоную вашій увазі один з варіантів чечевичного супу.

Складові:

  • 200-250 грам червоної сочевиці;
  • 2 великих морквини близько 400 грам;
  • 2 великі цибулини близько 300 грам;
  • 1 ч. Л. без гірки куркуми;
  • 0,5 ч. Л. червоного меленого перцю;
  • 0,5 ч. Л. меленого коріандру;
  • сіль за смаком.

Залиште сочевицю у воді на ніч.

замочений сочевиця

Вранці злийте воду і промийте бобові.

промита сочевиця

Поставте сочевицю на вогонь в підсолену воду. Чи не соліть воду для супу занадто сильно, так як ви будете додатково солити зажарку.

Варити можна як і в овочевому бульйоні, так і на воді, що так, що так суп виходить однаково смачним. У Туреччині цей суп майже завжди варять на бульйоні.

Поки вариться червона сочевиця, зробіть зажарку.

Для засмажкою знадобиться морква і цибуля.

Моркву і цибулю

Лук наріжте великим кубиком. Моркву натріть на тертці.

Цибулю і моркву

Спочатку обсмажити цибулю.

Смажена цибуля

Через 3-4 хв., Як цибуля підрум’яниться – засинайте морква зі спеціями.

Спеції та морква на сковороді

Смажте овочі до золотого кольору.

tur-dal-08

Готову зажарку варіть з сочевиці ще близько півгодини.

Відварити сочевицю з овочами

Остудіть готовий суп з сочевиці, і почніть його перетворення в суп-пюре.

Після того, як ви зробите його однорідним, потрібно підігріти ще раз.

tur-dal-10

Слідкуйте, щоб суп не закипів.

Суп-пюре з сочевиці відмінно подавати з традиційними турецькими коржиками або чимось хрустким, наприклад, чіпсами з нуту або італійської питою.

Смачного!