Суп-пюре з червоної сочевиці є традиційною стравою турецької кухні. Схожі рецепти є і в інших країнах, наприклад, дав суп в Індії з сумішшю спецій масала, суп з червоної сочевиці з помідорами в Марокко, сирійський – зі шпинатом, і так далі. У кожній країні своя техніка приготування, особливі інгредієнти, спеції. Завдяки цьому сочевичний суп – це завжди нове за смаком блюдо. І навіть в Туреччині, суп-пюре з сочевиці готується по-різному, наприклад, популярні рецепти з м’ятою, базиліком, орегано, з лимоном, картоплею, морквою, помідорами, різноманітними спеціями. У різних кафе або ресторанах можуть бути абсолютно не схожі один на одного сочевичним супи, хоча кухар з впевненістю скаже вам, що це традиційний турецький рецепт.
Пропоную вашій увазі один з варіантів чечевичного супу.
Складові:
- 200-250 грам червоної сочевиці;
- 2 великих морквини близько 400 грам;
- 2 великі цибулини близько 300 грам;
- 1 ч. Л. без гірки куркуми;
- 0,5 ч. Л. червоного меленого перцю;
- 0,5 ч. Л. меленого коріандру;
- сіль за смаком.
Залиште сочевицю у воді на ніч.
Вранці злийте воду і промийте бобові.
Поставте сочевицю на вогонь в підсолену воду. Чи не соліть воду для супу занадто сильно, так як ви будете додатково солити зажарку.
Варити можна як і в овочевому бульйоні, так і на воді, що так, що так суп виходить однаково смачним. У Туреччині цей суп майже завжди варять на бульйоні.
Поки вариться червона сочевиця, зробіть зажарку.
Для засмажкою знадобиться морква і цибуля.
Лук наріжте великим кубиком. Моркву натріть на тертці.
Спочатку обсмажити цибулю.
Через 3-4 хв., Як цибуля підрум’яниться – засинайте морква зі спеціями.
Смажте овочі до золотого кольору.
Готову зажарку варіть з сочевиці ще близько півгодини.
Остудіть готовий суп з сочевиці, і почніть його перетворення в суп-пюре.
Після того, як ви зробите його однорідним, потрібно підігріти ще раз.
Слідкуйте, щоб суп не закипів.
Суп-пюре з сочевиці відмінно подавати з традиційними турецькими коржиками або чимось хрустким, наприклад, чіпсами з нуту або італійської питою.
Смачного!