Редька по-корейськи – смачна, в міру гостра, соковита і хрустка закуска. Вона відмінно поєднується абсолютно з будь-яким гарніром або вегетаріанськими котлетками.
Таку редьку дуже легко приготувати в домашніх умовах, головне, запастися овочами та спеціями. Редьку, до речі, можна використовувати будь-яку, яку любите. Я вибрала чорну. Вона має трохи специфічний смак – трохи гірчить, але саме за це я її і люблю. Іноді на ринку або прилавках мережевих магазинів можна зустріти зелену редьку, вона теж прекрасно підходить для закуски. Також можна використовувати дайкон.
Корейці дуже люблять гостру їжу, особливо популярні пекучі холодні закуски, найвідоміша – кимчи. Кимчи може бути приготований, практично, з будь-якого овоча, зелені, незрілих фруктів. Ми вже ділилися рецептом кимчи з пекінської капусти, те ж саме можна приготувати і з білокачанної, кольоровий, брюссельської або брокколі.
Ще один простий схожий рецепт, що прийшов до нас з азіатської кухні – маринована гарбуз по-корейськи – смачна вітамінна закуска, дуже виручає взимку, коли вибір свіжих овочів не великий.
Готується чорна редька в домашніх умовах швидко, легко і просто. Готуємо?
Складові:
- редька – 1 велика (300 г приблизно);
- щіпка меленої паприки, меленого коріандру і суміші перців;
- часник – 2 зубки;
- оцет яблучний – 1 ч.л.
- сіль і цукор – по пів чайної ложки
- рослинне масло – 3 ч.л.
Як приготувати редьку по-корейськи в домашніх умовах:
Редьку очистити і натерла на не дуже великій тертці. Взагалі, було б ідеально скористатися теркою для корейських салатів, але у мене, на жаль, її немає. Деякі люблять нарізати овочі кубиками, але мені не дуже подобається, так як кубики не так швидко просочуються маринадом.
Всипала спеції – мелену паприку, коріандр, суміш перців. Сіль і цукор.
Регулюйте гостроту сумішшю перців, а ще краще, якщо є окремо мелений чилі.
Влила яблучний оцет.
І рослинне масло (я використовувала запашне соняшникова олія).
Потім пропустила через прес очищені зубки часнику.
Перемішала гарненько.
Потім було б добре залишити корейську редьку в холодильнику на добу, щоб закуска стала насиченою і просочилася ароматом спецій.
Ось і готова соковита і хрустка закуска з обладнаний ароматом і неймовірним смаком приправ. Смачного!