Котлети з рисом



Котлети з рисом ласкаво називають їжачками. Дійсно, якщо перестаратися з додаванням рису і готувати їх без панірування, вони стають схожими на кумедних їжачків. Котлети з рисом, приготовані за цим рецептом виходять ніжними і смачними. Це ситне блюдо, яке чудово гармоніює з пюре і іншими гарнірами. Пару таких котлеток можна дати чоловікові на роботу і дитині в якості перекусу. Деякі господині замінюють рис манною крупою, але це, як казав Канівський, вже зовсім інша історія.

Готуються котлети з фаршу з рисом дуже просто і швидко. Причому, якщо взяти замість свинячого фаршу курячий, то час приготування скоротиться. Аромат при їх приготуванні просто чудовий, він пробуджує апетит і скликає всю родину до столу. Можна приготувати такі котлети в томатному соусі – вийде дуже смачно. Для цього котлети спочатку підсмажують без панірування, а потім гасяться в сотейнику з подрібненою цибулею, тертою морквою і томатом. Томатний соус потрібно трохи посолити і поперчити. Особливо ніжними виходять рибні котлетки, вони відмінно гармонують з рисовим гарніром.

Котлети з рисом

котлети свинячі з рисом рецепт з фото

Смачні, соковиті котлети можна приготувати з м’ясного фаршу з рисом. Всі домочадці будуть задоволеними і ситими. Готуються смажені котлети просто, головне заздалегідь підготувати всі інгредієнти.

Складові:

  • 400 г фаршу (свинячого, курячого, рибного),
  • 150 г рисової крупи,
  • сире яйце,
  • сіль за смаком,
  • 50 г борошна,
  • 50 г панірувальних сухарів.

Процес приготування:

котлети з рисом рецепт з фото1. Необхідно відварити рис до повної готовності. Він повинен бути м’який, розсипчастий. Найкраще використовувати круглий або пропарений рис.

2. Підготувати м’ясний фарш.

котлети з рисом рецепт3. З’єднати фарш з рисом. Добре перемішати.

котлети з фаршу з рисом4. Розбити куряче яйце в м’ясну масу.

котлети свинячі з рисом5. Додати сіль.

як приготувати котлети з рисом6. Всипати борошно. Добре розмішати. Повинна вийти однорідна, густа суміш.

котлети з рисом рецепт з фото7. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі. З фаршу сформувати кульки, обваляти їх в сухарях.

як приготувати котлети з фаршу з рисом8. Заготовки обсмажити з обох сторін на соняшниковій олії. Процес готування повинен відбуватися на середньому вогні, щоб серединка добре пропеклась.

9. Гарячі котлети з рисом можна подавати до столу. Смачного!

Поради

Якщо ви котлетки додатково ще і тушкуйте, то сміливо кладіть сирої рис, з упевненістю можна сказати, що він приготується одночасно зі свинячим або курячим м’ясом. Котлети з куркою виходять більш ніжними і швидше готуються, зате якщо робити їх з свинячого фаршу, то вони будуть більш соковитими і смачними, тому вибір м’яса за вами. У фарш перед приготуванням можна додавати улюблені спеції.