Котлети з рисом ласкаво називають їжачками. Дійсно, якщо перестаратися з додаванням рису і готувати їх без панірування, вони стають схожими на кумедних їжачків. Котлети з рисом, приготовані за цим рецептом виходять ніжними і смачними. Це ситне блюдо, яке чудово гармоніює з пюре і іншими гарнірами. Пару таких котлеток можна дати чоловікові на роботу і дитині в якості перекусу. Деякі господині замінюють рис манною крупою, але це, як казав Канівський, вже зовсім інша історія.
Готуються котлети з фаршу з рисом дуже просто і швидко. Причому, якщо взяти замість свинячого фаршу курячий, то час приготування скоротиться. Аромат при їх приготуванні просто чудовий, він пробуджує апетит і скликає всю родину до столу. Можна приготувати такі котлети в томатному соусі – вийде дуже смачно. Для цього котлети спочатку підсмажують без панірування, а потім гасяться в сотейнику з подрібненою цибулею, тертою морквою і томатом. Томатний соус потрібно трохи посолити і поперчити. Особливо ніжними виходять рибні котлетки, вони відмінно гармонують з рисовим гарніром.
Котлети з рисом
Смачні, соковиті котлети можна приготувати з м’ясного фаршу з рисом. Всі домочадці будуть задоволеними і ситими. Готуються смажені котлети просто, головне заздалегідь підготувати всі інгредієнти.
Складові:
- 400 г фаршу (свинячого, курячого, рибного),
- 150 г рисової крупи,
- сире яйце,
- сіль за смаком,
- 50 г борошна,
- 50 г панірувальних сухарів.
Процес приготування:
1. Необхідно відварити рис до повної готовності. Він повинен бути м’який, розсипчастий. Найкраще використовувати круглий або пропарений рис.
2. Підготувати м’ясний фарш.
3. З’єднати фарш з рисом. Добре перемішати.
4. Розбити куряче яйце в м’ясну масу.
5. Додати сіль.
6. Всипати борошно. Добре розмішати. Повинна вийти однорідна, густа суміш.
7. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі. З фаршу сформувати кульки, обваляти їх в сухарях.
8. Заготовки обсмажити з обох сторін на соняшниковій олії. Процес готування повинен відбуватися на середньому вогні, щоб серединка добре пропеклась.
9. Гарячі котлети з рисом можна подавати до столу. Смачного!
Поради
Якщо ви котлетки додатково ще і тушкуйте, то сміливо кладіть сирої рис, з упевненістю можна сказати, що він приготується одночасно зі свинячим або курячим м’ясом. Котлети з куркою виходять більш ніжними і швидше готуються, зате якщо робити їх з свинячого фаршу, то вони будуть більш соковитими і смачними, тому вибір м’яса за вами. У фарш перед приготуванням можна додавати улюблені спеції.