Піст – це чудовий час для нових кулінарних відкриттів! Навіть найвибагливіші ласуни не стануть заперечувати, що десерти, приготовані без молока, яєць і вершкового масла можуть бути дуже смачними. Але, це тільки в тому випадку, якщо вони спробували пісну медову пряники! А ви пробували? Якщо немає, то не втрачайте часу і приготуйте її на нашу рецептом.
Ця домашня випічка хороша тим, що склад інгредієнтів можна міняти за своїми смаковими уподобаннями. Наприклад, додати ванілін, ароматні спеції або сухофрукти, незмінною залишається тільки основа. У будь-якому випадку, пряник виходить дуже апетитною, а ваші гості будуть довго ламати голову над тим, з яких продуктів вона приготовлена, вже будьте впевнені!
Пісна пряник медова
приготування пряники пісної медової рецепт
Складові:
Для тесту:
- 1 стакан води,
- 1 стакан цукру піску (неповного),
- 2 ст. ложки меду,
- 0,5 ст. олії соняшникової рафінованої,
- 1,5-2 склянки борошна,
- 1 ч. Ложка соди,
- 1 ст. ложка какао порошку.
Для начинки:
- 0,5 склянки родзинок,
- 0,5 склянки волоського горіха.
Процес приготування:
Починаємо з приготування тіста. У каструлю або іншу ємність наливаємо воду, додаємо цукор, мед і нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться.
Потім вливаємо олію, ретельно перемішуємо і залишаємо масу охолоджуватися. Поки основа для тіста остигає, промиваємо і заливаємо гарячою водою родзинки і подрібнюємо ножем волоські горіхи.
Включаємо духовку і встановлюємо температурний режим. У нашому випадку це 180 градусів.
У остигнула до 30-40 градусів основу додаємо соду, какао і ретельно перемішуємо. Я для цього використовувала віночок і їм же змішувала борошно, додаючи її поступово. Замішуємо тісто до стану рідкої сметани.
Ізюм за цей час набряк, тому зливаємо воду, в якій він замачивался, і кладемо родзинки в тісто. Туди ж додаємо подрібнені волоські горіхи. Ще раз змішуємо всі інгредієнти.
Щоб медова пряник вийшла високою і пишною краще випікати її в спеціальній формочке, а не на деку. Але, якщо форми немає, можна використовувати глибоку сковороду. Змащуємо її олією, виливаємо готове тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
В електричній духовці можна встановити спочатку нижній підігрів і витримати випічку 30 хвилин, потім підключити верхній і залишити ще на 10 хвилин.
Готовність пирога перевіряємо за допомогою дерев’яної зубочистки. Гарячу пряник посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Приємного чаювання!
Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати пісне печиво на розсолі: