Пісна медова пряник з родзинками і горіхами



Піст – це чудовий час для нових кулінарних відкриттів! Навіть найвибагливіші ласуни не стануть заперечувати, що десерти, приготовані без молока, яєць і вершкового масла можуть бути дуже смачними. Але, це тільки в тому випадку, якщо вони спробували пісну медову пряники! А ви пробували? Якщо немає, то не втрачайте часу і приготуйте її на нашу рецептом.

Ця домашня випічка хороша тим, що склад інгредієнтів можна міняти за своїми смаковими уподобаннями. Наприклад, додати ванілін, ароматні спеції або сухофрукти, незмінною залишається тільки основа. У будь-якому випадку, пряник виходить дуже апетитною, а ваші гості будуть довго ламати голову над тим, з яких продуктів вона приготовлена, вже будьте впевнені!

Пісна пряник медова

Пісна медова пряник

приготування пряники пісної медової рецепт

Складові:

Для тесту:

  • 1 стакан води,
  • 1 стакан цукру піску (неповного),
  • 2 ст. ложки меду,
  • 0,5 ст. олії соняшникової рафінованої,
  • 1,5-2 склянки борошна,
  • 1 ч. Ложка соди,
  • 1 ст. ложка какао порошку.

Для начинки:

  • 0,5 склянки родзинок,
  • 0,5 склянки волоського горіха.

Процес приготування:

Починаємо з приготування тіста. У каструлю або іншу ємність наливаємо воду, додаємо цукор, мед і нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться.

Цукор мед для тесту

Потім вливаємо олію, ретельно перемішуємо і залишаємо масу охолоджуватися. Поки основа для тіста остигає, промиваємо і заливаємо гарячою водою родзинки і подрібнюємо ножем волоські горіхи.

Рідка основа для тіста

Включаємо духовку і встановлюємо температурний режим. У нашому випадку це 180 градусів.

У остигнула до 30-40 градусів основу додаємо соду, какао і ретельно перемішуємо. Я для цього використовувала віночок і їм же змішувала борошно, додаючи її поступово. Замішуємо тісто до стану рідкої сметани.

Ізюм за цей час набряк, тому зливаємо воду, в якій він замачивался, і кладемо родзинки в тісто. Туди ж додаємо подрібнені волоські горіхи. Ще раз змішуємо всі інгредієнти.

Тісто для медової пряники з родзинками

Щоб медова пряник вийшла високою і пишною краще випікати її в спеціальній формочке, а не на деку. Але, якщо форми немає, можна використовувати глибоку сковороду. Змащуємо її олією, виливаємо готове тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

В електричній духовці можна встановити спочатку нижній підігрів і витримати випічку 30 хвилин, потім підключити верхній і залишити ще на 10 хвилин.

Пісна пряник в духовці

Готовність пирога перевіряємо за допомогою дерев’яної зубочистки. Гарячу пряник посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

Приємного чаювання!

Пряники пісна медова рецепт

Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати пісне печиво на розсолі:

Печиво на розсолі