Соковиті курячі котлети з морквою, приготовані з філе грудки, які я сьогодні хочу вам запропонувати, порадують, в першу чергу, любителів дієтичних рецептів. У них особливим чином з’єднані два смаку: ніжне м’ясо курки і соковита вітамінна морквина. Такий продукт дуже добре засвоюється, ці котлети стануть улюбленою стравою вашої родини. Дізнайтеся, як їх правильно приготувати, а для цього я запрошую всіх на свою кухню. Почнемо зі списку інгредієнтів. Яйце тут відсутня, так як котлети і без нього відмінно тримають форму, не розпадаючись при готуванні. Якщо вам здасться, що моркви занадто багато (а я пропоную співвідношення продуктів 1: 1), додайте менше її кількість, наприклад, 1 частина моркви і 2 частини курячого філе.
Соковиті курячі котлети
рецепт з морквою
Складові:
- одне філе курки – 200 г;
- 1 морква вагою 200 г;
- сіль;
- чорний мелений перець (або інша ароматна приправа на ваш смак);
- вершкове масло (можна взяти рослинна).
Процес приготування:
Фарш для морквяно-курячих котлет робиться дуже просто. Очищену моркву і філе, яке потрібно попередньо обполоснути водою, я прокручую через м’ясорубку. Солю фарш і додаю трохи чорного перцю. Замість перцю ви можете покласти в фарш свою улюблену приправу. Все перемішую. З цієї кількості фаршу виходить 8 невеликих котлеток.
Сформовані котлети з курячої грудки я обсмажую з обох сторін, поки на їх поверхні не з’явиться легка золотава скоринка, це займає приблизно 7 хвилин. Потрібно стежити, щоб масло не підгоріло. Тому необхідно зробити найменший вогонь під сковорідкою, де смажаться котлети. Вірніше, вони не смажаться, а гасяться, тому що вершкове масло, на якому я їх готую, містить, крім жиру, ще й вологу.
Я купую в супермаркеті завжди найсвіжіше філе. Тому буде цілком достатньо тільки обсмажити котлети, і їх можна відразу ж подавати до столу. Щоб отримати зовсім дієтичний продукт, треба налити трохи води в посуд, де котлети смажилися, і гасити їх під кришкою до повного випаровування вологи – приблизно 10 хвилин. При цьому потрібно стежити, щоб вони не підгоріли.
Якщо моркву натерти на самій дрібній тертці, замість того, щоб прокрутити її через м’ясорубку, а також не додавати в фарш чорний перець або інші приправи, то такі котлетки можна запропонувати навіть найменшим дітям.
На гарнір найкраще приготувати картопляне пюре або салат зі свіжих овочів.
Смачного!
Рецепт курячих котлет від КІМов Анни, фото автора