Як приготувати щуку смачно



Риба – продукт популярний і у кожної господині в кулінарній книзі є кілька улюблених рецептів, якими вона регулярно користується. Це може бути смажена, запечена риба, але окреме слово варто сказати про рибу солоної. За ступенем засолу риба може бути слабосоленої або більш солоної, також риба може бути пряного посолу (дрібна рибка типу кільки або риба побільше – скумбрія). Для соління частенько використовують оселедець і не потрібно бути досвідченим кулінаром, щоб засолити відмінну рибу. А якщо раптом у ваші «мережі» запливла щука, то без коливань спробуйте засолити і її, адже маринована щука нікого не залишить байдужим. Готувати банальні котлети або ж смажити її на сковороді якось нудно. А ось як приготувати щуку смачно і швидко дізнаєтеся в цьому випуску.

Як приготувати щуку смачно

Як приготувати щуку

Запорука успіху будь-якого кулінарного починання – якісні, свіжі інгредієнти. Якщо ви початківець любитель солоної або маринованої риби, то спочатку вам може бути не по собі від самого факту поїдання продукту, який не пройшов термічну обробку. Але, варто тільки раз спробувати таку закуску, і ви забудете про свої побоювання.

Рецепт маринованої щуки

Необов’язково кожен раз солити щуку по одному і тому ж рецепту. Не бійтеся експериментувати зі спеціями і прянощами і кожен раз ви будете отримувати новий, оригінальний смак риби. Наприклад, бажаючи отримати більше кислинки, додайте оцту. А якщо хочеться більш солоної рибки відповідно побільше присолите.

Складові:

  • сира тушка щуки 400-500 г,
  • сіль – 2 жмені,
  • оцет столовий 9%,
  • спеції, прянощі за смаком,
  • рослинне масло – 3 ст.л.

Процес приготування:

Ідеально для маринування підійде рибка невеликих розмірів, до половини кілограма. У процесі підготовки щуки нічого незвичайного немає – відрізали голову, плавники, почистили зверху, розрізали черевце, видалили нутрощі і гарненько промили зовні і зсередини. Враховуйте, що не повинно залишитися ні сліду крові. Цей етап може бути комусь не подобається, але, тим не менш, без нього не обійтися. Як варіант – якщо купуєте рибу на ринку, то попросіть, що вам її почистили і все зайве відрізали, тоді вдома вам залишиться її тільки помити і нарізати.

Для нарізки знадобиться хороший гострий ніж, шматочки повинні бути досить тонкі, завтовшки 5 мм. Постарайтеся нарізати рибу саме так.

Тепер гарненько присолите рибку, дві жмені солі – це якраз те необхідну кількість, щоб кожен шматочок щуки був добряче обліплений нею. Перевіряйте, щоб не допустити прогалин.

Візьміть чистий сухий контейнер і покладіть в нього рибні шматочки. Якщо немає контейнера, використовуйте банку. А взагалі, якщо плануєте часто займатися засолкою риби, то виділіть окремий посуд, краще все ж скляну. Адже пластик відмінно вбирає запахи, тим більше такі яскраві, як рибні.

У солі шматочки щуки знаходяться не менше 4 годин. Після закінчення визначеного часу щуку промийте проточною водою, злегка обсушити і знову відправте в контейнер.

Тепер налийте столового оцту стільки, щоб покрити їм всю рибу. Накрийте кришкою і приберіть в холодне місце ще на 4 години. Через зазначений час перекладаємо рибу в інший посуд, туди ж додаємо спеції, лавровий лист, перець, будь-які інші спеції, наливаємо масло. Гарненько струсивши кілька разів ємність, приберіть в холодне місце, тепер уже на ніч. На ранок смачна, ароматна щучка буде готова.

Подати її можна по-різному: в якості закуски до пива, в якості доповнення до шматочка житнього хліба або ж, як самостійну закуску, яку перед подачею заправте маслом і присипте зеленою цибулею.

Як приготувати щуку

Смачного!

Як смачно приготувати мариновану щуку розповіла Ксюша.