Якщо ви в роздумах, як приготувати гомілку курки, придивіться до цього рецепту. Через досить простого способу приготування, а також різноманітності в плані начинок, фаршировані курячі гомілки в духовці можна готувати хоч кожен день!
Курячі гомілки в духовці
Фаршировані страви завжди займають особливе місце на столі. До того ж в більшості випадків це відмінний спосіб одночасно подати основне блюдо і гарнір у вишуканій формі. Фаршировані курячі гомілки, можливо, не зрівнятися з такими кулінарними шедеврами, як качка з яблуками або іншими великогабаритними стравами, але у них є свої переваги. Запечені курячі ніжки – порційне блюдо, яке не потрібно додаткове ділити і нарізати для подачі. Завдяки своїй мініатюрності легше розрахувати кількість необхідних інгредієнтів за кількістю персон, присутніх на вечері або святковому обіді.
як приготувати гомілки курки фаршировані
В якості інгредієнтів вказані лише основні складові, до яких можна додати і інші компоненти в залежності від того, що в дані момент є в холодильнику і поєднується з куркою: гриби, сир, кабачки, зелень … Відразу варто відзначити, що запечена куряча гомілка – м’яке соковите блюдо, яке лише зовні нагадує частину стегенця, а за смаком схоже на котлети по-київськи.
У деяких супермаркетах можна знайти в асортименті тільки курячу шкірку з гомілки, шийок або інших частин птиці, яку можна використовувати замість покупки самих напівфабрикатів. Але так як шкурка продається не скрізь, покупка гомілок, стегенець або стегенець більш звична справа.
Складові:
- 1 упаковка курячих гомілок з шкіркою;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- майонез або рослинне масло;
- сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Як вже зрозуміло з вступної частини, буде потрібно ціла шкірка з нижніх частин ніжок курки, тому її необхідно буде обережно стягнути «панчохою».
Потрібно залишити нижню частину кісточки, до якої кріпиться шкурка разом з нею. З м’ясистої частини приготуємо фарш.
В якості начинки використовується саме куряче м’ясо, яке зрізається з кістки і перемелюється в блендері. Або ж можна скористатися ножем і дрібно нарізати філе. Крім курячого м’яса і цибулі в якості начинки можна використовувати печериці, часник, картопля, варений рис з овочами. Співвідношення м’яса і інших інгредієнтів не постійне, тому його можна зміщувати на користь овочів, зменшивши кількість м’яса.
Отже, м’ясо для начинки дрібно робиться. До нього додається цибуля у вигляді пюре (використовуємо блендер для приготування цибулі в однорідну кашку). Все добре змішується і приправляється перцем і сіллю за смаком. Любителям майонезу в запечених стравах можна порадити додати трохи цього продукту в начинку, щоб зробити її більш одноманітною і не розпадається.
Коли начинка перемішана, її невеликими порціями перекладають в чохол з курячої шкіри, злегка утрамбовувавши. Гомілки не потрібно зшивати, залишаємо зріз відкритим. Укладаємо фаршировані ніжки в форму для запікання, змастивши її попередньо маслом.
Курячі котлети в шкірі силіконової пензликом обмазують рослинним маслом з усіх боків для додання красивого кольору готового блюда. Рослинна олія можна замінити майонезом, змішаним зі спеціями для курки або без доповнень.
Запікати фаршировані гомілки потрібно близько 45 хвилин. Духова шафа розігріти заздалегідь до 200 градусів.
Подавати до столу курячі гомілки рекомендується в гарячому вигляді.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Анастасія