Сьогодні хочу розповісти читачам сайту Хороші рецепти як приготувати крильця в медовому маринаді, які ідеально підходять до пива. Курячі крила в нашій родині особливим попитом не користувалися, поки одного разу ми не замовили в кафе крильця з медової скоринкою. Це було настільки смачно, що я неодмінно вирішила приготувати їх вдома. Проштудіювавши форуми, поекспериментувавши з приготуванням, у нас, нарешті, вийшов свій ідеальний рецепт крилець – в міру гострих, в міру солодких і дуже соковитих.
Як приготувати крильця в медово соєвому соусі
Крильця я беру зазвичай охолоджені. Якщо охолоджених немає, заморожені попередньо обов’язково розморожувати. Розрізаю їх на три частини. Найтоншу частину, в народі звану пальцями, а в науці – П’ястів, я викидаю.
Складові:
- курячі крильця 1 кг,
- 1 столова ложка меду,
- 3 столових ложки соєвого соусу,
- 1-2 столових ложки соку лимона,
- 2 столових ложки майонезу,
- 3 зубчики часнику,
- трохи зіри,
- імбир (трохи свіжого і столова ложка сухого),
- сіль,
- чорний перець,
- червоний перець,
- соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
Починаємо з маринаду. В курку додаю спочатку мед, соєвий соус і майонез.
Перемішую, натираю на дрібній тертці імбир, пропускаю через прес часник.
Потім посипаю зирой і спеціями за смаком.
Поливаю трохи соком лимона. Залишаю маринуватися в теплому місці на 4-6 годин. Крильця вийдуть ще смачніше, якщо їх замаринувати на ніч.
Тепер приступаємо безпосередньо до приготування: в казан наливаємо багато соняшникової олії, чекаємо, поки воно розжариться, і починаємо викладати наші мариновані крильця невеликими порціями в киплячу олію.
Смажимо до красивого золотистого кольору.
На жарку кілограма крилець мені знадобилося два походу і півгодини мого часу.
А ось на вживання трохи більше двадцяти хвилин. Чоловік просто обожнює такі крила! До слова, крильця краще смажити на один раз, на наступний день вони вже не такі смачні.
Подавати теж варто їх тільки гарячими безпосередньо перед приходом гостей.
В оригінальному рецепті медові крильця запікали в духовці, на вигляд теж дуже апетитно, але ми любителі посмажити всі в казані.
Наші крильця готові. Смачного!