Пишні оладки на кефірі з яблуками



У нашому арсеналі вже є два незвичайних рецепта приготування пісних оладок: шоколадно-бананові оладки без яєць і молока і полуничні панкейкі, також без продуктів тваринного походження. Але сьогодні з вами хочеться поділитися покроковим рецептом смачних пишних оладок на кефірі: без яєць і без дріжджів. Завдяки взаємодії кисломолочного продукту, фруктової кислоти і соди, оладки виходять повітряними, пишними, але при цьому дуже ніжними.

Пишні оладки на кефірі

Безумовно, існує величезна кількість варіантів приготування смачних оладок. Напевно, у вас теж є свій улюблений і перевірений спосіб? Навіть якщо це так, раджу спробувати пишні яблучні оладки за рецептом нашої передплатниці Катюші, яка, вміло звертається з будь-яким тестом, будь-то святкові пироги, торти або ж млинці і оладки.

Ніжна м’якоть яблука, натертого на тертці, додає приємну фруктову солодкість «смаженим коржикам». Ви можете з легкістю внести свої зміни, замішаний тісто не з яблучним пюре, а з гарбузовим, банановим, грушевим або додати цитрусові.

Складові:

  • яблука – 2-3 шт. (Сорт кисло-солодкий);
  • кефір – 1 ст. (Обсяг 250 мл.);
  • борошно – 2 ст .;
  • сода – 1 ч. л .;
  • цукор – 1-2 ст. л .;
  • рослинне масло для обсмажування оладок.

Смачні оладки на кефірі

Вирізати насіння і всю серцевину у яблук. Натерти плоди на крупній тертці, обов’язково використовуйте сік, який буде виділятися при подрібненні яблук.

Яблука на тертці

Додати до яблучного пюре кефір, засипати соду. Гарненько змішати три інгредієнта.

Пюре і кефір

Додати цукор. Перемішати. Зараз ви можете спробувати тісто на солодкість, якщо у вас сорт яблук занадто кислий, тоді можна досипати 1 ст. л. цукру.

цукор

Додати борошно, бажано просіяне. Засипати невеликими порціями, щоб всі інгредієнти змішувалися з борошном поступово, так можна уникнути грудочок, які потім не зручно «розбивати».

борошно

Вийде замісити густе тісто. Консистенція, як прийнято для оладок – густа сметана.

Тісто для оладок

Сковорідку з олією розігріти, ложкою викладати оладки. Обсмажити з обох сторін на середньому вогні. Тут буде все просто: виклали в гаряче масло порцію тесту, почекали декілька хвилин, тісто присмажився, не прилипає, як підрум’янилося – можна перевернути і повторити операцію.

смажені оладки

Смачні, рум’яні, пишні оладки на кефірі з яблуками готові! Як тільки дістали зі сковороди, відразу ставте на стіл!

Пишні оладки готові

Не забудьте налити в піалу мед, окремо сметану і гарячий чай в ваші улюблені чашки.

Оладки з яблуками

Смачного!