Коли ранок починається з щойно спечених оладок – в будинку відразу стає тепло і затишно. Особливо раді такому частування домашні у вихідні, заради яких хранителька вогнища встала раненько, щоб приготувати на сніданок оладки на кефірі.
Виявляється, щоб оладки вийшли м’якими і пишними, зовсім не обов’язково використовувати в рецепті дріжджі, з якими так не люблять возитися багато господинь. Воно і зрозуміло, приготування в цьому випадку займає набагато більше часу, але ж з ранку і інших справ достатньо, а порадувати домочадців все ж хочеться. Ще одна хитрість – не додавати занадто багато цукру, пари ложок буде цілком достатньо. Тим більше що зазвичай оладки подаються з чимось солодким: медом, варенням, джемом або згущеним молоком.
Пишними оладки будуть, якщо приготувати їх на кефірі або кислому молоці. Піде на це всього 10-15 хвилин. З тих продуктів, що вказані в рецепті, вийде близько 15-20 смачних оладок.
Складові:
- 1 яйце,
- 1 стакан кефіру,
- 2 ложки цукру,
- 100-150 гр. борошна,
- Дрібка солі,
- Пів чайної ложки соди,
- Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Відразу готуємо тісто для оладок: до сирому яйцю додаємо цукор і сіль, добре збиваємо до появи піни. Яйце краще взяти маленького розміру, ніж його менше в складі тесту – тим м’якше і ніжніше виходять млинцеві вироби.
Вливаємо кефір і знову добре заважаємо. Жирність кефіру значення не має. Але все ж, якщо ви обмежуєте себе через дієти, краще взяти знежирений кисломолочний напій – так в ласощах буде менше калорій.
Тепер додаємо борошно і соду, замішуємо тісто. За консистенцією воно буде схоже на густу сметану. Ну от і все! Наше тісто готове, витримувати додатковий час не потрібно.
Розігріту сковороду змащуємо рослинним маслом. Викладаємо ложкою невеликі гуртки, смажимо пару хвилин, щоб подрумянились.
Перевертаємо і смажимо ще пару хвилин.
Подаємо пишні оладки зі сметаною і улюбленим варенням.
Ось так, швидко і легко можна приготувати смачні оладки, скориставшись нашим рецептом, порадуйте сім’ю смачним сніданком.