Звичне страва завжди можна приготувати і подати так, що відмовилися від нього просто не буде. Наприклад, оладки з манкою напевно часто готуються в будь-якому будинку, і нічого особливого в їх приготуванні немає. Ми хочемо трохи змінити вашу думку. А секрет простий. Давайте додамо «родзинку» в звичне блюдо, щоб його смак став ще більш привабливим.
Можна додати всього лише один інгредієнт, і традиційний десерт або випічка залишить про себе найкраще враження.
Апельсинова цедра зробить блюдо оригінальним, тому сміливо можна її додавати в тісто. Підійде також і мандаринова цедра.
Для подачі до столу можна не обмежуватися тільки сметанним соусом або медом. Відмінно зарекомендував себе і шоколад. Як бачите, все досить просто. Процес приготування не самий складний, та й часу займає не дуже багато, а ваш сніданок буде смачним і красивим.
Оладки з манкою на кефірі
покроковий фото рецепт
Складові:
- кефір – 1 склянка (300 мл),
- рослинне масло – для смаження,
- апельсинова цедра – 2 ст. ложки,
- яйця курячі – 2 шт.,
- цукор – 2 ст. ложки,
- манна крупа – 4 ст. ложки,
- сода харчова – 1/3 ч. ложки,
- борошно пшеничне – 3-4 ст. ложки,
- сметана з цукром – для подачі до столу,
- мед – для подачі до столу.
Процес приготування:
Кефір налийте в миску і засипте манку. Добре перемішайте вміст і залиште на 20 хвилин, щоб манна крупа стала м’якше і набухла.
Коли пройде потрібний час, засипте цукор. Норма цукру розрахована для помірно солодкого тіста. Ласунам краще покласти більше цукру в оладки.
Апельсини потрібно обдати окропом і зі шкурки зняти цедру на дрібній тертці. Апельсинову цедру перекладіть в миску до кефіру манному тесту.
Вбийте курячі яйця. Якщо хочете використовувати перепелині яйця, то збільшуйте їх норму в два рази.
Засипте пшеничне борошно і соду. Потім перемішайте тісто віночком, щоб пішли грудочки.
За консистенцією тісто на оладки з манкою буде нагадувати негусто сметану.
У сковороду налийте олію, почекайте, поки воно нагріється. Викладайте тісто великою ложкою. Дивіться, коли оладки стануть рум’яними з одного боку, акуратно переверніть їх на іншу. Залиште їх смажитися ще на кілька хвилин в залежності від потужності вогню.
Готові апельсинові оладки на манки і кефірі викладайте на блюдо з паперовими серветками. Через деякий час зайве масло піде, і оладки стануть не такими жирними. Для більш дієтичного варіанту смажте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям.
Подати до столу смачний десерт можна зі сметанним кремом. Його легко приготувати: просто перемішайте сметану з цукром. Полийте соусом оладки. Можна додати трохи меду.
Апельсинові оладки з манною крупою готові!
За рецепт і фото дякуємо Хоновец Євгену