Оладки з манкою



Звичне страва завжди можна приготувати і подати так, що відмовилися від нього просто не буде. Наприклад, оладки з манкою напевно часто готуються в будь-якому будинку, і нічого особливого в їх приготуванні немає. Ми хочемо трохи змінити вашу думку. А секрет простий. Давайте додамо «родзинку» в звичне блюдо, щоб його смак став ще більш привабливим.

Можна додати всього лише один інгредієнт, і традиційний десерт або випічка залишить про себе найкраще враження.
Апельсинова цедра зробить блюдо оригінальним, тому сміливо можна її додавати в тісто. Підійде також і мандаринова цедра.
Для подачі до столу можна не обмежуватися тільки сметанним соусом або медом. Відмінно зарекомендував себе і шоколад. Як бачите, все досить просто. Процес приготування не самий складний, та й часу займає не дуже багато, а ваш сніданок буде смачним і красивим.

Оладки з манкою на кефірі

Оладки з манкою

покроковий фото рецепт

Складові:

  • кефір – 1 склянка (300 мл),
  • рослинне масло – для смаження,
  • апельсинова цедра – 2 ст. ложки,
  • яйця курячі – 2 шт.,
  • цукор – 2 ст. ложки,
  • манна крупа – 4 ст. ложки,
  • сода харчова – 1/3 ч. ложки,
  • борошно пшеничне – 3-4 ст. ложки,
  • сметана з цукром – для подачі до столу,
  • мед – для подачі до столу.

Процес приготування:

Кефір налийте в миску і засипте манку. Добре перемішайте вміст і залиште на 20 хвилин, щоб манна крупа стала м’якше і набухла.

Кефір манка для тесту

Коли пройде потрібний час, засипте цукор. Норма цукру розрахована для помірно солодкого тіста. Ласунам краще покласти більше цукру в оладки.

Апельсини потрібно обдати окропом і зі шкурки зняти цедру на дрібній тертці. Апельсинову цедру перекладіть в миску до кефіру манному тесту.

Апельсини цедра для оладок

Вбийте курячі яйця. Якщо хочете використовувати перепелині яйця, то збільшуйте їх норму в два рази.

Апельсини цедра для оладок

Засипте пшеничне борошно і соду. Потім перемішайте тісто віночком, щоб пішли грудочки.

Борошно сода в тісто

За консистенцією тісто на оладки з манкою буде нагадувати негусто сметану.

Тісто на млинці

У сковороду налийте олію, почекайте, поки воно нагріється. Викладайте тісто великою ложкою. Дивіться, коли оладки стануть рум’яними з одного боку, акуратно переверніть їх на іншу. Залиште їх смажитися ще на кілька хвилин в залежності від потужності вогню.

смажені оладки

Готові апельсинові оладки на манки і кефірі викладайте на блюдо з паперовими серветками. Через деякий час зайве масло піде, і оладки стануть не такими жирними. Для більш дієтичного варіанту смажте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям.

апельсинові оладки

Подати до столу смачний десерт можна зі сметанним кремом. Його легко приготувати: просто перемішайте сметану з цукром. Полийте соусом оладки. Можна додати трохи меду.

Оладки на кефірі

Апельсинові оладки з манною крупою готові!

За рецепт і фото дякуємо Хоновец Євгену