Відмінний рецепт для всіх любителів картоплі і грибів:
Картопляні пиріжки з грибами в духовці
Для приготування печених картопляних пиріжків вам знадобляться наступні інгредієнти:
- сушені гриби 8-10 штук,
- картопля – 1 кг,
- молоко – 1 стакан,
- масло вершкове – 50 грам,
- борошно 3-4 столових ложки,
- яйце – 1 штука,
- цибуля ріпчаста – 1 штука,
- сир – 30 грам,
- спеції за смаком.
Хід приготування:
1. Сушені гриби вимити, залити холодною водою і залишити на 2-3 години. Потім відварити в підсоленій воді протягом 40 хвилин.
2. Гриби остудити, прокрутити на м’ясорубці, додати рубаний лук.
3. Грибний фарш злегка обсмажити на сковороді.
4. Картоплю очистити, відварити, додати молоко, масло і приготувати пюре.
5. У пюре додати борошно і яйце, замісити тісто.
6. З картопляного тіста сформувати пиріжки з начинкою з грибного фаршу.
7. Пиріжки викласти на змащене маслом деко, посипати тертим сиром.
8. Запікати в духовці 20-30 хвилин до золотистого кольору.
9. Подавати печені в духовці картопляні пиріжки з грибами можна зі сметаною. Смачного!
Пиріжки приготувала для Хороших рецептів Стелла (фото автора).
Не одноразово готувала пиріжки з картоплі або як ще їх називають, картопляні зрази. У начинку вживала гриби, яйця із зеленою цибулею і навіть сир. Сьогодні пропоную зрази з новою начинкою. Це будуть картопляні пиріжки з фаршем з курячих сердечок.
картопляні пиріжки
рецепт з начинкою з курячих сердечок
Складові:
- курячі сердечка – 500 г,
- картопля – 800 г (це приблизно 6 великих картоплин),
- 2 середні цибулини,
- 1 куряче яйце,
- 1 морквина,
- 2 ложки манної крупи (замість борошна),
- сметана,
- сіль, перець – за смаком,
- масло рослинне для смаження.
Процес приготування:
Процес приготування картопляних пиріжків з начинкою не складний, але займає чимало часу.
Для початку промиємо курячі сердечка, закладемо їх в каструлю з водою і поставимо на вогонь варитися 40 хвилин. Коли вода закипить і з’явиться піна, обов’язково її знімаємо.
У сотейнику відваримо картопля і морквину, попередньо очистивши і порізавши їх. Щоб овочі швидше зварилися, картопля разрежем на 4 частини, моркву поріжемо кружечками, тому що морквина вариться довше, ніж картопля.
Поки курячі сердечка і овочі варяться, очистимо ріпчасту цибулю від шкірки, дрібно покришимо і обсмажити на сковороді в рослинному маслі.
Овочі вже зварилися, зливаємо бульйон, перекладаємо в миску, беремо толкушку і мнемо картопля з морквою, в отримане пюре додаємо сіль, перець, манну крупу і вбиваємо сире яйце. Вимішуємо руками в однорідну масу. Відставляємо картопляне тісто в сторону і займаємося приготуванням начинки для пиріжків.
Виймаємо готові курячі сердечка з бульйону, який можна надалі використовувати для приготування підливи або супу. Далі прокручуємо курячі сердечка через м’ясорубку і з’єднуємо з обсмаженою цибулею. Начинка готова. Можна приступати до приготування картопляних зраз або пиріжків з начинкою. Присипаємо стіл борошном, викладаємо пюре, розгортаємо його в ковбаску, нарізаємо порційні шматочки. Кожен шматочок з пюре перетворюємо в колобок, а потім в коржик, виконаємо цю операцію з усіма шматочками.
На кожен коржик викладаємо м’ясну начинку, акуратно слепляем пиріжки, викладаємо на сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Закінчивши процес приготування, викладаємо порційно на блюдо. Подавати зі сметаною або салатом з овочів.
Картопляні пиріжки з капустою в духовці
Рецепт той же, а начинка з капусти. Капусту підсмажити з цибулею і морквою, посолити, поперчити. Готувати овочі до повної готовності.
Зліпити пиріжки, змастити жовтком і випекти в духовці.
Як приготувати картопляні пиріжки з начинкою розповіла Галина Котяхова.
А ось ці ж пиріжки з курячими сердечками за рецептом Галини спекла Світлана Кисловская:
Приємного всім апетиту і хороших рецептів!
Можливо, вам буде цікавий рецепт дріжджових пиріжків з картоплею:
Як приготувати смажені пиріжки з картоплею – >>