Курячі стегна з перловкою та овочами запечені в духовці
Курячі стегенця запечені в духовці з перловою крупою це смачна та ситна страва на кожен випадок. Цей рецепт можна віднести до правильного харчування, адже в ньому є все необхідне для росту організму без шкідливих добавок. Спробуйте наш рецепт і насолодіться неповторним смаком класичної страви.
Інгредієнти
- Стегна – 6 шт.
- Перловка – 1 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 штука
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Майонез – 1 ст. Л.
- Приправа для курки – 2 ч. Л. Ложки
- Чорний мелений перець – 1 ч. Л. Ложка
- Червоний перець – 1/4 чайної л.
- Олія соняшникова – 30 гр.
- Сіль – за смаком (за класикою, на 1 кг). М’яса – 1 ч. Л.)
Рецепт стегенець із перловкою
Готуємо продукти, м’ясо промиваємо під водою, овочі очищаємо від шкірки
Змішуємо в мисці курку зі спеціями і двома зубчиками часнику, одні люблять його тиснути, інші терти, я вважаю за краще різати
Додаємо 1 столову ложку майонезу для маринаду, можна з пакета на око, як я
Не забуваємо посолити, перемішуємо ручками, точніше натираємо/втираємо, і відставляємо маринуватися на – 1 годину
Перловку я завжди промиваю 5 разів під проточною водою і на ніч не замочую
Заливаємо крутим окропом і залишаємо так само на одну годину як і курку
Змащуємо скляну форму для запікання олією, викладаємо відстояну перлову крупу, посипаємо сіллю
Тремо на крупній тертці моркву, дрібно ріжемо цибулю і солодкий перець середньою соломкою, додаємо сіль, дрібку цукру, перемішуємо
Викладаємо овочі другим шаром, поверх перловки
Тепер заливаємо форму гарячою водою, приблизно на пів сантиметра вище рівня продуктів, у мене вийшло 600 мл. Рідини, у вас може бути по-іншому
Якщо ви не особливо любите перлову кашу, але вирішили перший раз її приготувати, то повірте, після цього рецепта, ви полюбите її назавжди!
Розкладаємо замариновані стегна, маринадом, що залишився, поливаємо зверху
Відправляємо в розігріту духовку – 190 градусів, на 1 годину 20 хв.
У мене готувалася 1:40, я через годину підливала водичку, оскільки було сухо і перловці була потрібна рідина
Ви теж контролюйте процес, відкривайте і дивіться, пробуйте крупу на смак, а то води може вже не бути, а каша не розварилася
Курка з перловкою в духовці повністю готова, страва вийшла смачною і ситною, гарнір просочився курячими соками і став прекрасним доповненням до м’яса
Перлова каша має вийти з соковитою апетитною підливою, тож стежте за кількістю рідини
Розкладайте страву з перловкою по тарілках, прикрашайте овочами із зеленню, і пригощайте сім’ю прекрасною вечерею або обідом