Рецепти з курки

Курячі стегна в банці у власному соку в духовці

Курячі стегенця приготовані в банці у власному соку в духовці. Це не тільки смачна страва схожа на шашлик, а й чудовий за своєю легкістю рецепт. Спробуйте запекти в банці цю смачну страву за нашим простим рецептом і насолодіться ніжним м’ясом під золотистою скоринкою в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Стегна – 6 шт.
  • Часник – ціла головка
  • Перець чорний – 1 чайна л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. Ложка
  • Фольга – 30 мм

Куряче м’ясо в банці

Готуємо стегна, чистимо часник

Підготуємо стегна, промиємо їх під водою, зріжемо зайву шкіру та інші жирові нарости, почистимо головку часнику

Солимо та перчимо курку з двох боків

Розкладаємо курку на дошці, солимо і перчимо з двох боків, бажано натирати кожен шматок руками

Гарненько солимо курячі стегна

Солі наносити потрібно побільше, м’ясо візьме скільки потрібно, і тому від початку, і тому від початку, його потрібно добре просолити

Беремо літрову банку

Скляну банку, вибираємо виходячи з кількості сировини, сьогодні візьму літрову

У ємності має залишатися невеликий запас, під сік, що виділяється, виходить назовні

Кладемо шматки курки з часником у банку

Курятину укладаємо шарами, прокладаючи їх цільними зубчиками часничку

Можна додати будь-які інгредієнти в банку, картоплю, цибулю, моркву, курагу, чорнослив

Ми зробили заготовку базового рецепта, за бажанням можете додати картоплі, цибулі, моркви, і ємність варто збільшити

Господині для особливого смаку, додають сухофрукти, родзинки, курагу або чорнослив

Банку слід прикрити фольгою або кришкою

Перед відправленням у духову шафу, тару слід закрити, зробити це можна фольгою, згорнувши в чотири шари, або кришкою для закачування, вийнявши гумку

Я підстрахуюсь ковшиком, на випадок якщо курячий сік піде через край

Баночку ставимо на деко або решітку, я додатково підставлю залізний кухлик або каструльку, на випадок, якщо соку виявиться занадто

Ставимо банку в духовку на 1,5 години

Відправляємо страву в духовку на решітку, на 30 хвилин, температура 120-150 градусів

Через півгодини збільшуємо до 180 і тушкуємо ще 1 годину, за підсумком виходить 1,5 години, за цей час можна приготувати гарнір – картопляне пюре

Важливо! Піч має бути холодною, через різкий перепад температури, скло може тріснути

Рецепт, курка в банці в духовці готовий

Курка в банці в духовці готова, вимикаємо піч, відкриваємо дверцята, даємо охолонути хвилинок 10

Ще один важливий момент!

Банку не слід брати мокрою ганчіркою або ставити на мокру або холодну поверхню, велика ймовірність того що скло трісне. Підкладіть сухий рушник або обробну дошку

Щодо витікання соку через край можна не турбуватися, він рівномірно розподіляється серед курки

Даремно я тривожилася щодо надлишку соку, він рівномірно розподілився і витікати нікуди не збирався

Викладаємо готове м'ясо в миску

Вивалюємо готову страву зі склянки, або чіпляємо шматки по черзі

Розкладаємо курку з банки по тарілках і подаємо на вечерю

Розкладаємо стегна по тарілках, додаємо гарнір, салат, овочі та пригощаємо рідних, смачною, простою та соковитою вечерею