Курка з гречкою запечена в сметані в духовці
Смачне куряче м’ясо під сирною скоринкою і сметаною запечене з гречкою в духовці. Смачна та проста корисна страва з доступних інгредієнтів на кожен день. Приготуйте по кроках за нашим простим рецептом цю класичну страву. Спробуйте приготувати за нашим рецептом і насолодіться неповторним смаком класичної страви.
Інгредієнти
- Гомілки, стегна – 700 г
- Гречка – 2 склянки
- Сметана – 100 гр.
- Сир (твердий сорт) – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль + перець + куряча приправа – за смаком
- Вода (гаряча) – приблизно 2-3 ст. (дивіться за фактом)
Покроковий рецепт вечері з гречкою
Готуємо продукти, куряче м’ясо я промила і обробила на середні шматочки, ви ж можете купити, вже порізані частини тушки
Очищаємо ріпчасту цибулю з часником
Готуємо страву з гречкою
Змащуємо деко для запікання соняшниковою олією, засипаємо в нього промиту крупу
Далі ріжемо цибулю з часником і рівномірно розкладаємо поверх гречаної крупи
Готуємо курку
Солимо за смаком, додаємо спеції, хмелі-сунелі, суміш перців і приправу для курки, можете додавати будь-які ваші прянощі
Кладемо половину сметани і гарненько перемішуємо руками, натираючи кожен шматок, не забуваємо пробувати маринад на сіль
Підготовлену курку, акуратно розкладаємо по формі з гречкою
Заливаємо форму двома склянками підсоленої гарячої води
Рідина має підніматися над гречкою, вище на 1 см.
Зверху розмазуємо решту сметани
На завершення посипаємо натертим сиром
Попередньо прогріваємо духовку, хвилин 5-7, за температури 180 градусів
Ставимо запікатися форму з гречкою, на 40-50 хвилин
Через хвилин 25-30 перевірте форму на наявність води, якщо випарувалася, підлийте ще, щоб крупа не була пересушена
Загалом курка з гречкою готувалася – 45 хв.
Щойно ґрунтовно підрум’янився сир, я його одразу вийняла, перевірила м’ясо ножем на готовність, усе було готово
Рецепт простого і доступного частування добіг кінця, смачна і ситна трапеза, курка з гречкою в духовці, готова до подачі на стіл
Курка пустила сік і наситила смачними ароматами гречку, а сирна скоринка, апетитно зарум’янилася в духовці та надала страві, апетитного вигляду