Не можу сказати, що печериці сезонний гриб. Печериці це доступний, ароматний і смачний вид грибів. Однак, в літній час ці гриби набагато дешевше. Тому багато господинь намагаються купити їх за хорошою ціною і заморозити. Гриб відмінно поводиться при заморожуванні, а в процесі приготування нічим не поступається свіжому. Попередньо розморожувати заморожені печериці не варто. Замороженими їх використовують при приготуванні різних страв, і в союзі з іншими компонентами вони доводяться до готовності. Я дуже люблю ці гриби і часто роблю запаси про запас. Крім того, заморожені гриби зазвичай вже нарізані. Це скорочує витрачений час на приготування супу, жульєну або будь-якого салату. Варто тільки додати заморожені гриби в блюдо і завершити процес приготування. Так що для зайнятої господині це економія часу і сил.
Заморожені печериці на зиму
Печериця воістину чудовий і універсальний гриб. Він ніжний. Готується дуже швидко і його смак завжди тільки покращує смак страви. З використанням таких заморожені грибів ми можете приготувати безліч страв, починаючи від банального гарячого бутерброда з грибами, піци і закінчуючи чимось більш складним: м’ясними пальчиками з грибами, печеня, пироги і пиріжки, інші види випічки. Підготовлені заздалегідь напівфабрикати спростять вам процес приготування, заощадять ваш час. А приготувати їх на нашу рецептом не складе труднощів.
Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти розповімо і покажемо покроково про рецепт
як приготувати заморожені печериці
Кількість порцій – 10
Час приготування – 20 хвилин
Кухня: Європейська
Тип страви: заготовки на зиму
Складові:
- печериці свіжі – 1 кг,
- вода питна – 0,5 літра,
- борошно пшеничне 2-3 ст. ложки.
Процес приготування:
Для заготівлі на зиму візьміть: печериці свіжі, воду, борошно пшеничне. Окремо зупинюся на грибах. Їх слід брати дійсно свіжими. Якщо капелюшок відійшла від ніжки, і ви бачите темну частину під ніжкою гриба – значить гриб залежаний. Краї капелюшки повинні щільно прилягати до ніжки гриба. Сам гриб повинен бути без псування, темних виїмок, целенький. Якщо з – під ніжки видно темну частину внутрішньої капелюшки, значить гриб не зовсім свіжий, давно лежить. Краще відмовитися від такої покупки.
Одного разу, в одній з телепередач відомий кухар Ілля Лазерсон багато розповідав про шампіньйони і про легкість приготування страв з їх використанням. На думку майстра, це унікальні гриби, які мають свій аромат, смак та інші гідні якості. Мити печериці потрібно правильно. З молодих грибів ніколи не знімають шкірку з капелюшка. Саме в ній міститься той самий аромат. Гриби треба купувати свіжі. Свіжі гриби навіть використовують в їжу сирі, без обробки. Наприклад, для салатів. Мити їх теж потрібно правильно. Він пропонував наступний спосіб. У невелику мисочку помістіть гриби.
Посипте їх борошном. Влийте води і швидко помийте гриби з борошном в воді. Борошно як ніжний очисник прибирає весь бруд з гриба і відмінно його очищає, при цьому, не завдаючи шкоди грибам. Мити швидко, щоб вони не набрались води. Гриби швидко вбирають воду, тому їх не можна, підлягає замочувати у воді. Швидко помийте і обполосніть чистою водою.
Очищені гриби помістіть на сухе паперовий рушник і промокніть. Потрібно прибрати зайву рідину.
Для заморозки можна використовувати кілька видів подрібнення грибів. Якщо ваші грибочки дуже і дуже маленькі, їх можна залишити цілком. Якщо гриби середні або великі – наріжте їх соломкою або на пластинки. Кожен вид нарізки помістіть в окремий пакетик. Так, для приготування піци можна використовувати заморожені гриби пластинками, а для жаркого або супу – гриби соломкою. Зберігати заморожені гриби теж слід окремо. Отже, виберіть вид подрібнення самі і наріжте гриби.
В поліетиленовий пакет помістіть гриби відповідно до нарізкою. Кожен пакет помістіть в морозилку і заморозьте. Зберігати заморожені гриби можна до 4-5 місяців за умови, що ви їх не будете розморожувати. Цей продукт не підлягає повторному заморожуванню. Тепер ви будете завжди мати під рукою підготовлені і нарізані печериці для подальшого використання в приготуванні різних страв: піци, перших або других страв, закусок, начинок для пирогів і випічки, вареників.
Покроковий фото рецепт заготовки про запас від Варвари Сергіївни спеціально для сайту Хороші рецепти.