Після довгої прогулянки вся сім’я приходить додому дуже голодна, і якщо приготування затягується, все накидаються на солодке. Зрозуміло що, як і мене, багатьох мам це зовсім не влаштовує. Але часом фантазії на швидкий перекус просто не вистачає. Пропоную рецепт зі своєї скарбнички: рулет – закуска з лаваша з яйцем і сиром.
Яйця можна відварити заздалегідь і тримати їх разом з сиром в холодильнику. Якщо є баночка солоних або маринованих огірків – теж згодиться для ситного, смачного, і універсального перекусу.
Лаваш з яйцем
універсальний рулет – закуска
Лаваш можна начинити всім, що є в холодильнику. Рулет з лаваша – універсальне блюдо, але пам’ятайте одне важливе правило. Одна з начинок повинна бути обов’язково гострої, інакше закуска перетворитися в гарнір. Для цього можна використовувати різні продукти – кетчуп, майонез з часником, гірчицю зі сметаною або густі домашні заготовки – корейські салати з морквою або лечо. Якщо начинка вийшла не надто густа – додайте в неї трохи тертої вареної картоплі або рису. Кислинку в закусці дасть маринований огірочок.
Для швидкої закуски з лаваша вам знадобляться:
Складові:
- 1 тонкий лаваш;
- 2-3 яйця;
- Твердий сир – 50-80 грам;
- 2-3 маринованих огірка;
- Часник – за смаком;
- Майонез або натуральний йогурт.
Процес приготування:
Відварити яйця. Натерти на крупній тертці, або просто розім’яти виделкою. Перекласти в піалу або невелику миску. Додати в піалу до яєць майонез.
Начинку перемішати. При необхідності трохи посолити і додати спецій. Якщо віддаєте перевагу гостру начинку, натріть в соус часник або додайте трохи перцю чилі. Майонез можна замінити соусом з натурального йогурту і столової гірчиці.
Розкласти на обробній дошці або столі тонкий лаваш. Але другу його частину, як на фото, викласти начинку. Розрівняти начинку вологою ложкою.
Скласти порожню частину лаваша. Рясно змастити майонезом внутрішню частину лаваша.
Частина огірків натерти і розкласти по лаваш. Іншу частину нарізати дуже тонкими кільцями і розкласти зверху. З кільцями огірка лаваш виглядає апетитно.
Вільну частину лаваша знову змастити соусом. Посипаємо соус натертим на дрібній тертці сиром. Можна використовувати плавлений ковбасний або будь-який інший вид сиру.
Дайте лаваш трохи просочитися майонезом або соусом з йогурту і гірчиці, і лише потім звертайте його.
Лаваш з яйцем і сиром нарізаємо, сервіруємо оливками, маслинами або будь-якими овочами.
Як показала практика лаваш виходить досить ситний і гострий. Рука сама тягнеться до свіжого салатик або огірку. Хоча до подачі лаваша овочі нікого не цікавили.Порада: Для прискорення процесу створення цієї славної закуски з лаваша можна відразу змішати терті яйця, терті огірки, майонез і сир. Намазати тільки 2 центральні частини лаваша і згорнути рулет, давши трохи просочитися. Правда, роздільних шарів вже не буде видно в розрізі, але швидкість подачі закуски сильно зросте.
Смачної закуски, приємного апетиту і хороших рецептів!