Пиріг на сметані



Домашні пироги я дуже люблю. Готую їх завжди з радістю і щоразу сподіваюся, що вийде щось ніжне, ароматне, пухнасте і легке одночасно. Не завжди бездріжджове тісто для пирогів виходить таким повітряним. Я для себе відкрила новий рецепт приготування тіста для пирога з яблуками. Краса цього рецепта не тільки в тому, що готовий пиріг на сметані виходить повітряним і легким, а важливий ще той момент, що для приготування пирога не потрібно багато продуктів. Рецепт можна сказати бюджетний. Результат не змусить вас чекати, і думаю, готовий сметанний пиріг вам дуже сподобається. Як відомо, все слід пробувати, так давайте готувати і насолоджуватися смаком.

Пиріг на сметані рецепт з яблуками

Пиріг на сметані

Кількість порцій – 12
Час приготування – 1 година
кухня Європейська

Порада:

Краще брати сметану 20% жирності. Вона не робить тісто таким рідким. Пробувала готувати дане тісто на основі густого кефіру. Мені не дуже сподобалося. Якось зі сметаною смачніше. Це звичайно справа смаку. Кожен може спробувати і вирішити для себе, який варіант буде смачніше.

як приготувати смачний сметанний пиріг в духовці

Складові:

  • яйце куряче – 2 шт.,
  • цукровий пісок – 6 ст. ложок,
  • борошно пшеничне – 1 склянка,
  • масло растітельное- 3 ст. ложки,
  • ванілін – за смаком,
  • Сметана 2,5 ст. ложки,
  • розпушувач – 1 ч. ложка,
  • яблука солодких сортів – 3 шт.,
  • сіль – 1 щіпка,
  • родзинки – 2 Жменька,
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки.

Процес приготування:

У миску вбийте два яйця і збийте їх вінчиком. Тепер додайте цукровий пісок і сіль. У тісто для випічки завжди слід класти трохи солі, щоб випічка не була прісною. Сіль надає тісту закінчений смак.

Яйця цукор сіль

До маси додайте розпушувач. Збийте до пишної однорідної піни.

Збита яєчна маса розпушувач

У тісто додаємо сметану. Я беру сметану 15-20% жирності.

Пиріг зі сметаною

У масу додайте кілька ложок рослинного масла. Я беру оливкову олію без запаху, але можна взяти і соняшникова. Головне щоб масло не володіло характерним запахом. Збийте масу знову.

Збита маса рослинне масло

Просійте борошно і замісіть тісто.

Тісто з просіяного борошна

Після замісу у нас вийде ось таке гладке, однорідне сметанне тісто, як на фото. Воно досить рідке. Замішувала я основу для сметанника ручним способом, використовуючи звичайний віночок. Використовувати кухонну техніку для замісу не обов’язково.

сметанне тісто

Форму для випічки застеліть пергаментом. Я буду використовувати силіконову форму. Змастіть форму маслом. Викладіть 3 ст. ложки готового тіста і розподіліть так, щоб тісто покрило дно форми. Моя форма 20 см.

Форма для випічки тісто

Солодкі яблука наріжте кубиком. У мене яблука декількох сортів, але м’які. Шкірку я не знімала. Якщо ваші яблука мають жорстку шкірку, то краще її видалити перед нарізкою. Нарізані яблука і трохи родзинок викладіть у форму рівномірно. Ізюм попередньо я не запарювала, а просто промила під проточною водою. Переконайтеся, що родзинки не містять кісточок і хвостиків.

яблучна начинка

Час, що залишився тісто вилийте на яблучну начинку. Розподіліть тісто лопаткою так, щоб воно повністю закрило яблука. Розігрійте духовку до 200 градусів. Заливний пиріг на сметані поставте в духовку на 30-40 хвилин для запікання. За характерною скоринці ви зрозумієте, що пиріг готовий.

Заливний пиріг в духовці

Випічці дайте охолонути. Вийміть сметанник з форми. Перекладіть на блюдо. Присипте зверху цукровою пудрою.

Сметанник цукрова пудра

Ось такий рум’яний і духмяний сметанний пиріг у нас вийшов. Приготуйте його разом з нами, тим більше продукти для приготування такого пирога практично завжди є в будинку у кожної господині. Багато часу на приготування пиріжка у вас не піде, а результат не застосовується сподобається.

Пиріг з яблуками на сметані

Автор рецепта і фото: Варвара Сергіївна.