Домашні пироги я дуже люблю. Готую їх завжди з радістю і щоразу сподіваюся, що вийде щось ніжне, ароматне, пухнасте і легке одночасно. Не завжди бездріжджове тісто для пирогів виходить таким повітряним. Я для себе відкрила новий рецепт приготування тіста для пирога з яблуками. Краса цього рецепта не тільки в тому, що готовий пиріг на сметані виходить повітряним і легким, а важливий ще той момент, що для приготування пирога не потрібно багато продуктів. Рецепт можна сказати бюджетний. Результат не змусить вас чекати, і думаю, готовий сметанний пиріг вам дуже сподобається. Як відомо, все слід пробувати, так давайте готувати і насолоджуватися смаком.
Пиріг на сметані рецепт з яблуками
Кількість порцій – 12
Час приготування – 1 година
кухня Європейська
Порада:
Краще брати сметану 20% жирності. Вона не робить тісто таким рідким. Пробувала готувати дане тісто на основі густого кефіру. Мені не дуже сподобалося. Якось зі сметаною смачніше. Це звичайно справа смаку. Кожен може спробувати і вирішити для себе, який варіант буде смачніше.
як приготувати смачний сметанний пиріг в духовці
Складові:
- яйце куряче – 2 шт.,
- цукровий пісок – 6 ст. ложок,
- борошно пшеничне – 1 склянка,
- масло растітельное- 3 ст. ложки,
- ванілін – за смаком,
- Сметана 2,5 ст. ложки,
- розпушувач – 1 ч. ложка,
- яблука солодких сортів – 3 шт.,
- сіль – 1 щіпка,
- родзинки – 2 Жменька,
- цукрова пудра – 2 ст. ложки.
Процес приготування:
У миску вбийте два яйця і збийте їх вінчиком. Тепер додайте цукровий пісок і сіль. У тісто для випічки завжди слід класти трохи солі, щоб випічка не була прісною. Сіль надає тісту закінчений смак.
До маси додайте розпушувач. Збийте до пишної однорідної піни.
У тісто додаємо сметану. Я беру сметану 15-20% жирності.
У масу додайте кілька ложок рослинного масла. Я беру оливкову олію без запаху, але можна взяти і соняшникова. Головне щоб масло не володіло характерним запахом. Збийте масу знову.
Просійте борошно і замісіть тісто.
Після замісу у нас вийде ось таке гладке, однорідне сметанне тісто, як на фото. Воно досить рідке. Замішувала я основу для сметанника ручним способом, використовуючи звичайний віночок. Використовувати кухонну техніку для замісу не обов’язково.
Форму для випічки застеліть пергаментом. Я буду використовувати силіконову форму. Змастіть форму маслом. Викладіть 3 ст. ложки готового тіста і розподіліть так, щоб тісто покрило дно форми. Моя форма 20 см.
Солодкі яблука наріжте кубиком. У мене яблука декількох сортів, але м’які. Шкірку я не знімала. Якщо ваші яблука мають жорстку шкірку, то краще її видалити перед нарізкою. Нарізані яблука і трохи родзинок викладіть у форму рівномірно. Ізюм попередньо я не запарювала, а просто промила під проточною водою. Переконайтеся, що родзинки не містять кісточок і хвостиків.
Час, що залишився тісто вилийте на яблучну начинку. Розподіліть тісто лопаткою так, щоб воно повністю закрило яблука. Розігрійте духовку до 200 градусів. Заливний пиріг на сметані поставте в духовку на 30-40 хвилин для запікання. За характерною скоринці ви зрозумієте, що пиріг готовий.
Випічці дайте охолонути. Вийміть сметанник з форми. Перекладіть на блюдо. Присипте зверху цукровою пудрою.
Ось такий рум’яний і духмяний сметанний пиріг у нас вийшов. Приготуйте його разом з нами, тим більше продукти для приготування такого пирога практично завжди є в будинку у кожної господині. Багато часу на приготування пиріжка у вас не піде, а результат не застосовується сподобається.
Автор рецепта і фото: Варвара Сергіївна.