З наближенням теплого сезону варто подбати про те, щоб фігура була в порядку. За довгу зиму у багатьох представниць прекрасної половини людства округлюються щічки на обличчі, а на талії з’являються некрасиві боки, та й чоловікам зайві кілограми ні до чого – від них терміново потрібно позбавлятися. Зробити це дуже просто – збагатити раціон низькокалорійними продуктами. З розряду дієтичних страв салат з маринованої морською капустою. У складі кожного його компонента є цілий ряд корисних речовин, так що, включивши цей салатик в меню, ви не тільки не нашкодите фігурі, але і принесете користь своєму організму.
Смачний салат з маринованої морською капустою і морквою по-корейськи
Складові:
- маринована морська капуста – 1 упаковка вагою 250 г;
- морква по-корейськи 300-400 г;
- синій цибуля (його ще називають ялтинським, фіолетовим або червоним) – 1 головка середніх розмірів;
- соняшникова олія – за смаком.
Процес приготування:
Очищаємо цибулю від неїстівної шкірки і промиваємо під водою. Відкриваємо упаковку з маринованої морською капустою. Готуємо моркву по-корейськи. Останню можна приготувати і в домашніх умовах, необов’язково купувати її в супермаркеті або на ринку.
На обробній дошці тоненькими півкільцями нарізаємо синій цибуля. Зробити це допоможе ніж з тоненьким лезом.
Цей овоч крім того, що виглядає набагато гарніше свого родича – жовтого ріпчастої цибулі, ще й не такий гіркий. Смак його більш ніжний і навіть приємний, незважаючи на присутність незначною гіркоти. Найголовніше, що вона не обпалює. Для того щоб зовсім позбутися присмаку лука, можна його замаринувати або обдати окропом. Під час заключного етапу приготування з’єднуємо всі продукти в одній місткою салатниці, або глибокій мисці, після чого перемішуємо, не забуваючи обдати соняшниковою олією. Можна використовувати і оливкову.
Смачний і корисний салат з морською капустою, морквою по-корейськи і цибулею готовий. Тепер залишається зняти пробу.
Повірте, смак вас не розчарує!
Автор рецепта і фото: Катерина Брусникина.
Як приготувати салат з морською капустою і крабовими паличками наш наступний рецепт: