Хрущовське тісто



Сильно любите випічку з дріжджового тіста, але не любите возитися з опарою і чекати поки тісто підніметься? Ми вам розповімо, як відхилившись від традиційного способу приготування тіста опарним способом, приготувати будь-яку дріжджову випічку без опари, як солодку, так і несолодке.

Французьке або хрущовський тісто

французьке тісто

Це тісто також носить кілька назв, серед них: французьке і нестаріюче тісто.

Цікавою особливістю є те, що готове тісто можна зберігати в холодильнику тривалий час, і воно не втратить своїх смакових якостей. Випічка може зберігатися довгий час, залишаючись м’якою і смачною, швидше за все, через це до тесту і приклеїлася назва нестаріючого. Неважливо, що ви приготуєте з цього тесту: пиріжки, пироги, булочки, рулет, головне, що воно завжди вдається!

Рецепт дріжджового хрущовського тесту дуже простий, беріть на олівець і балуйте своїх домашніх.

Складові:

  • Борошно пшеничне – близько 4 склянок,
  • Молоко коров’яче або вода – 1 стакан,
  • Цукровий пісок – 4 ст. ложки,
  • Сіль – ½ ч. Ложки,
  • Маргарин або вершкове масло – близько 200 грам,
  • Яйця курячі – 1 штука,
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 11 грам.

Процес приготування:

Хрущовське тісто в хлібопічці можна замісити для швидкості його приготування. Для цього відповідно до інструкції до вашої хлібопічки, закладіть всі інгредієнти і потрібний режим замісу.

А перед вами докладний покроковий фото рецепт ручного замішування.

нестаріюче тісто Розтопіть маргарин або вершкове масло, остудіть. Або заздалегідь дістаньте їх холодильника і дочекайтеся розм’якшення.

Тісто для пирогівМасло з’єднуємо з сирим яйцем.

Хрущовське тісто рецептЗлегка підігрійте воду або молоко (рідина не повинна бути гарячою, інакше дріжджі загинуть!). Надішліть в чашку з маслом і яйцем.

Дріжджове тістоПросійте борошно і змішайте її з дріжджами.

Французьке тісто рецепт з фотоУ борошно з дріжджами додаємо цукровий пісок, сіль і рідку яєчно-масляну суміш. Замішуємо м’яке і еластичне тісто.

Нестаріюче тісто рецептГотове тісто скачайте в кульку.

Тісто для пирогів рецепт з фотоПомістивши в поліетиленовий пакет, відправте в холодильник на кілька годин, мінімум на 1 годину. Пакет зав’язувати не потрібно.

Дріжджове тісто рецепт з фотоЦе тісто не боїться холоду, через деякий час воно збільшиться в об’ємі, не дивлячись на те, що буде холодильнику.

Не бійтеся експериментів, нехай вони завжди будуть вдалими!

Ось такий моя велика булка у вигляді квітки була на зрізі. М’якуш дуже м’який, трохи маслянистий від здоби. І обов’язково спробуйте спекти з нього пиріжки, рекомендую!

хрущовське тісто

Приємного вам творчості з тестом!