Млинці, фаршировані смачною начинкою з яєць і обсмаженого лука, це прекрасна ідея для сніданку. Особливо зручно те, що приготувати їх можна напередодні у вихідні, а ось їсти вранці будніх днів. Такий сніданок буде не тільки поживним, але і необтяжливим, адже для того, щоб розігріти млинці, знадобиться не більше 5 хвилин. Весь інший час можна присвятити собі і своїй родині. Будемо готувати млинці з яйцем і цибулею. Тісто для тонких млинців замішується на молоці і пшеничного борошна.
А в цьому рецепті ми розповідали, як приготувати млинці без борошна —– >>
Млинці з яйцем і смаженою цибулею
рецепт млинців на молоці фаршированих яйцем і цибулею
Складові:
Тісто для млинців:
- молоко – 500 мл,
- рослинне масло – 2 столові ложки,
- свіжі яйця – 2 шт.,
- пшеничне борошно – 200 грам,
- розпушувач – 1 чайна ложка,
- цукор – 1 чайна ложка,
- сіль – на смак.
начинка:
- варені яйця 3-4 шт.,
- червона цибуля – 1 велика цибулина,
- цукор 2-3 щіпки,
- сіль і чорний мелений перець – на смак,
- рослинне масло для обсмажування цибулі
Процес приготування:
Яйця кімнатної температури з’єднати з сіллю і цукром, а потім інтенсивно збити віночком.
Влити в отриману масу рослинне масло і молоко, після чого ще раз збити.
Борошно з’єднати з необхідною кількістю розпушувача і просіяти через дрібне сито.
Не перестаючи працювати віночком, поступово засипати борошно в яєчну масу.
Готовому тесту для млинців дати 10-15 хвилин постояти при кімнатній температурі.
Блинную сковороду злегка змастити олією і поставити на середній вогонь. Як тільки вона розжариться, вилити в неї то кількість тесту, що необхідно для формування одного тонкого млинчика. Нахиляючи сковороду з одного боку в іншу, рівномірно розподілити тісто по всьому її дну. Коли нижня частина млинця зарум’яниться, акуратно перевернути його на іншу сторону і залишити на вогні ще буквально на 15-20 секунд.
Готові млинці скласти стопкою один на одного і дати їм злегка охолонути. Тим часом варені яйця нарізати невеликими кубиками, а червоний цибулю дрібно порубати ножем.
Підсмажити цибулю до м’якості на рослинному маслі, в кінці приготування злегка присипавши його цукровим піском.
Додати до смаженого цибулі яйця, сіль і чорний перець за смаком і старанно перемішати.
Млинці, постоявши, стануть м’якими і пластичними, так що загортати в них начинку буде легко.
Кілька ложок начинки викласти в центр млинця і злегка утрамбувати.
Загорнути млинець так, щоб начинка виявилася усередині.
Повторити ці дії необхідну кількість разів. Готові млинці скласти на дощечку, якщо збираєтеся обсмажувати і є їх зараз, або в ємність з щільно закривається кришкою, якщо плануєте розігрівати їх пізніше.
Зберігати фаршировані яйцем і цибулею млинці слід в холодильнику не довше 3 днів. При необхідності обсмажувати їх до рум’яної скоринки на рослинній олії і з задоволенням їсти на сніданок або полуденок.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока